понеділок, 25 лютого 2013 17:01

На Полтавщині більше 40 рибалок відірвало на крижині

На Полтавщині більше 40 рибалок відірвало на крижині
Фото: www.turotziv.com

23 лютого близько 10.00 між селами Радянське та Орлик Кобеляцького району на Полтавщині розкололася крижина на Дніпродзержинському водосховищі. Утворилася 250 метрова промоїна. На відірваному шматку криги в той момент знаходилися 41 рибалка.

35-річний приватний підприємець з села Радянське Вадим Зелевський на своєму човні перевіз 34 рибалки.

"Я займаюся риболовлею. Двоє моїх рибаків пішли на кригу порибалити. Дзвонять з ранку, кажуть відірвалися від берега, - розповідає Вадим. - Виїхав на човні десь об 11.00. За хвилин тридцять забрав своїх хлопців. Вони були за півтора кілометра від решти. Вже додому збирався, як подзвонив лісничий з Орлика, каже, рятувальники просять, щоб я їм допоміг перевезти людей на берег. Приїхав ще напарник. Бачимо, здорова крижина десь у півтора кілометра плаває. Ми примотали один човен до іншого мотузкою. Підпливли до крижині і почали перевозити по сім чоловік. Рятувальники приїхали хвилин за сорок після мене. Допомагали на березі приймати людей. Коли лишилося десять чоловік на крижині, приїхали обласні мнсники з човном. Допомогли перевезти ще сімох рибалок. Години за три забрали останнього рибалку. Всі були не місцеві. Хто з Дніпропетровська, хто з Дніпродзержинська, хто з Царичанки. Багато пенсіонерів. Серед рибалок навіть жінка була".

В Полтавському обласному управлінні надзвичайних ситуацій кажуть, подія трапилася через танення криги. Вона не витримала ваги 41 людини.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині більше 40 рибалок відірвало на крижині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути