пʼятниця, 15 березня 2013 12:41

На Львівщині негода: трамваї сходять з рейок, тисячі містян не можуть доїхати на роботу
5

Фото: Фото: Вконтакте

За учорашній день у Львові випало дві місячних норми опадів. Снігопад та сильний вітер не припинялися усю ніч, наразі місто усе ще замітає. Міська рада звітує про те, що техніка працює у посиленому режимі, проте рідко хто із мешканців, які зранку добиралися на роботу, бачили прибиральну техніку. На таких великих вулицях як Володимира Великого, Стрийська, Зелена, Липинського автомобілі ледве просуваються. На Київській трасі по узбіччях та поблизу автозаправок стоять вантажівки.

Зранку три трамваї зійшли з рейок, не курсують №1,2,6. Пусті вагони стоять посеред вулиць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Захід України насувається шторм у 9 балів

Соломія Марчук, 45 років, вернулася додому після того, як 50 хвилин простояла на зупинці на Сихові.

"Ноги грузнуть у заметах, немає куди пройти, нічого не розгорнуто. На зупинках людей тьма. Автобуси не їздять", - розповідає жінка.

2,5 год. провів у дорозі Орест Ткач. Зранку він вийшов на зупинку на Сихові, щоб добратися до центру.

"Тут без матів я вам не розповім, - говорить, - повна *упа. Чекав на автобус 45 хвилин. Хоч на цьому маршруті машини ходять раз за разом. Черга до автобуса утворилася десь людей 300. Я усякими хитростями запхався. Хвилин 20 ми сунулися а не їхали. Коли приїхали на Новий Львів, зупинилися. Скільки можна було побачити, стільки було видно як транспорт стоїть. За годину ми пропхалися метрів 500. Я махнув рукою, вийшов, пройшовся дві зупинки і сів на якусь маршрутку у напрямку назад додому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму штормовий вітер "тероризує" судна: одне вже пішло на дно

Марія Соник, 23 роки, добиралася у центр з Галицького Перехрестя.

"Лише один трактор побачила, що відгортав сніг, - на проспекті Свободи у самому центрі, - розповідає. - Щоб зупинити маршрутку, треба вийти аж на проїжджу частину, бо біля тротуару нічого не відгорнуто, автобус не може під'їхати до зупинки. Якщо щось десь вночі і відгорнули, то до ранку все наново засипало".

Рятувальні підрозділи МНС чергують на 17-ти одиницях високопрохідної техніки на трасі "Київ-Чоп" у Жовківському, Кам'янсько-Бузькому, Сколівському та Бродівському районах та на кільцевій дорозі Львова. Для того, щоб буксувати автомобілі, що застрягнуть. Розгорнуті два пункти обігріву на гірських перевалах у Сколівському районі та поблизу с.Ясенів Бродівського, де водії можуть зупинитись та обігрітись.

Через негоду в області без електропостачання залишилися 38 населених пунктів.

Опади прогнозують до завтра. Далі вдарить мороз до -15 уночі та -6 удень. З вівторка обіцяють сонячну погоду та плюсову температуру.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині негода: трамваї сходять з рейок, тисячі містян не можуть доїхати на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

190

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути