середа, 29 січня 2014 17:55

На Кіровоградщині породіллю везли до лікарні пожежною машиною і в супроводі трактора

28 січня до Служби порятунку "101" міста Бобринець Кіровоградської області зателефонувала сільська голова Солонцюватки Ольга Рябоконь. Сказала, що в сусідньому селі почалися перейми у 20-річної Галини Рудницької. Але через замети звідти не можна виїхати машиною.

"Породіллю треба було відвезти із села Трудолюбівка у районну лікарню. По жінку ми вислали пожежну машину разом із лікарем районної лікарні. Відстань до села не більше 10 км. Але біля найближчого села Мирне, попри те, що дорога була прочищена, рятувальники наткнулися на великий перемет. Не можна було їхати ні назад, ні вперед. Довжина перемету становила понад 400 м, а висота сягала 1,6 м. Тому нам довелося викликати трактор "Райавтодору". Вже разом зрозуміли, що чистка від снігу займе багато часу. Тому прийняли рішення їхати полем. Трактор прочистив нам шлях через лісосмугу. Таким методом проїхали три поля, перетинали лісосмуги і яр. Доводилося навіть самим лопатами відкидали сніг", - розповів Cazeta.ua прес-секретар управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області Микола Леськів.

До Трудолюбівки рятувальники подолали полями відстань утричі дальшу - 27 км. Через півгодини були біля двору Рудницьких. На допомогу вже чекало подружжя і сільська голова.

"Породіллю посадили в бійцівський відсік. Постелили їй дві теплі ковдри, ще чотири дали, щоб укрилася. Разом з нею сіла і лікар. Чоловік теж просився, але не було місця. То він поїхав за нами кумовим трактором. В райцентр поверталися тією самою дорогою. В  лікарню жінку доставили вчасно. Вона трималася достойно. Близько 16.00 ми цікавилися у відділенні її станом, то сказали, що ще не народила. У подружжя - це перша дитина", - сказав Леськів.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині породіллю везли до лікарні пожежною машиною і в супроводі трактора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути