четвер, 03 вересня 2015 15:33

На Кіровоградщині полювання на качок завершилося вбивством

На Кіровоградщині полювання на качок завершилося вбивством
Фото: 0522.ua

Кіровоградські правоохоронці встановили особу 41-річного полтавчанина, який під час полювання підстрелив іншого 44-річного мисливця. Трагедія сталася майже місяць тому на Дніпрі, коли чоловіки із товаришами полювали на пернатих.

"Обидва мисливці полювали разом з товаришами на човнах. Дві компанії між собою не знайомі. Перебували на річці десь за кілометр від берегів Онуфріївського району Кіровоградщини. Одна із компаній помітила зграю качок і вистрелила. Після цього до них наблизився інший човен. Троє чоловіків стверджували, що в їх бік летів дріб. Почали між собою з'ясовувати стосунки, допоки один із мисливців не вистрелив в груди одного із чоловіків іншої компанії. Закривавлений чоловік впав і почав важко дихати", - розповів тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника УМВС в Кіровоградській області Олександр Скляревський.

Товариші якнайшвидше попливли до берега, завчасно викликавши швидку допомогу. Коли постраждалого винесли на берег, він вже не подавав ознак життя.

"Компанія зі стрілком швидко перепливла на іншу сторону річки, човен залишили на одній із станцій. Товариші постраждалого не змогли міліції вказати номер човна або описати прикмети підозрюваного.

Працівниками управління карного розшуку області та Онуфріївського райвідділу міліції особу підозрюваного було встановлено. Він живе в тому місті, що й потерпілий. Коли дізнався, що підстрелений чоловік помер, почав вести замкнутий спосіб життя. Відмовився виїжджати на полювання і перефарбував свій човен. Коли правоохоронці в нього вдома вилучали мисливську зброю, намагався переконати, що стріляв не він. Мовляв, до того, що трапилося він не причетний. Балістична експертиза вказала на його вину", - додав Скляревський.

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство". За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині полювання на качок завершилося вбивством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути