середа, 29 січня 2014 16:05

На Кіровоградщині десятьох активістів ув'язнили на терміни від 4 до 60 діб

На Кіровоградщині десятьох активістів ув'язнили на терміни від 4 до 60 діб
Фото: blitz.if.ua

На Кіровоградщині засуджено 10 активних учасників Євромайдану, терміном від 4 до 60 діб. Серед них є "свободівці", "ударівці", депутат районної ради, бізнесмен, керівник кіровоградського Автомайдану,  голова обласної організації "Просвіта" та керівник ультрасів кіровоградської "Зірки". Активістів затримували переважно на вулиці.

"Свободівця" Ігоря Деркача затримали ввечері, коли він вийшов із нашого координаційного центру. І прямо на вході йому вручили повістку. Відбуватиме чотири доби в ізоляторі тимчасового тримання. Активісту "Свободи" Святославу Ковалю присудили 15 діб. Стільки ж дали і члену нашої партії Максиму Гуцалюку.  Останнього затримали позавчора вдень біля магазину. Він якраз відчіплював свій велосипед. Суд над ним відбувся того ж дня о 22.00. Такий термін перебування в ІТТ присудили й голові міської організації "УДАР" Сергію Горбовському. Його затримали у селищі Олександрівка в ніч на 26 січня. Він їхав з Києва. Зупинили близько 17-ої на посту, спочатку тримали машину, яку потім відпустили. А на нього склали протокол про непокору міліції. І тут же в Олександрівці о третій годині ночі суд виніс постанову. Бізнесмена Миколу Онула  було затримано у приміщенні міськвідділу міліції. Вчора о шостій ранку в нього дома провели обшук, а о третій дня вже дали 15 діб", - розповів Cazeta.ua голова виконкому Кіровоградської обласної організації УДАР 29-річний Костянтин Поляков.

Член "Свободи" Ігор Якименко теж відбуватиме 15 діб.

"Він навіть не є активним учасником майдану через якісь сімейні проблеми. Затримали о 7.30 ранку, коли йшов на роботу. Так само дивує і затримання викладача педагогічного університету Олександра Ратушняка. Тут взагалі ситуація незрозуміла. Він поважна людина, голова обласної організації "Просвіта". Дуже спокійний і точно не радикал. У першій половині дня ми з ним розмовляли по телефону. А після обіду його по дорозі до університету вже затримали. Дали 60 діб слідчого ізолятора. Стільки ж присудили і керівнику ультрасів кіровоградської "Зірки" Віталію Єгорову", - сказав 51-річний голова міської організації "Свобода" Сергій Запорожан.

За його словами, під час засідання суду активісту Євромайдану і депутату Кіровської районної ради Миколі Гречусі стало зле.

"Через стан здоров'я його госпіталізували до лікарні, де він досі перебуває. Йому присудили 13 діб в ізоляторі тимчасового тримання. А сьогодні судили студента Максима Корінчука.  Абсолютно не грамотно були оформлені протоколи затримання. Свідками були лише працівники міліції. Не було ніяких підстав для його ізоляції. Під час затримання хлопець був на роботі. Працює дизайнером. У робочому одязі йшов на зустріч з клієнтом. В центрі міста біля торгівельного закладу до нього ззаду підішли люди у цивільному і заламали йому руки. Він почав кликати на допомогу. Підбігли перехожі і працівники ДАІ. Ті, хто його тримав, показали посвідчення працівників міліції, забрали його в машину і повезли в міськвідділ. Там уже писали і протокол. Оштрафували на 51 гривню", - зазначив Запорожан.

Віталію Ковалю, керівнику кіровоградського Автомайдану та організації "ДАІ не ДАЙ" присудили 13 діб.

Рада Кіровоградського Євромайдану написала губернатору Андрію Ніколаєнку звернення. В якому йдеться, що "до області завезено понад 100 "тітушок" з інших регіонів, повернуто з Києва підрозділ "Беркут". "Тітушки" розквартировані у приміщені ОДА, обласної телерадіокомпанії, обласної Спілки письменників. Ведуть себе нахабно, провокуючи конфлікти. На мітингу побили людей гумовими молотками. В активістів  ВГО "Майдан"  почалися обшуки за місцем проживання, безпідставні виклики та багатогодинні допити у надуманих справах, а з учорашнього вечора арешти і засудження до реальних термінів арешту – 15-60 діб. Фактично, в області запущено маховик політичних репресій".

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині десятьох активістів ув'язнили на терміни від 4 до 60 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути