вівторок, 16 жовтня 2012 09:06

На Кіровоградщині чоловік зачинив чужу дитину у льосі і сильно побив там

На Кіровоградщині чоловік зачинив чужу дитину у льосі і сильно побив там
10-річний Владик Вовкодав у неврологічному відділенні уже другий тиждень. Фото: ТСН

На Кіровоградщині 10-річний хлопчик опинився на лікарняному ліжку після суперечки із однокласницею. П'ятикласники посварилися через розлиті на уроці малювання фарби. Згодом діти помирилися, втім, у суперечку втрутилися дорослі.

Дядько дівчини заходився виховувати школяра, та так, що дійшло до прокуратури – у хлопчика виявили закриту черепно-мозкову травму та струс мозку. 10-річний Владик Вовкодав у неврологічному відділенні уже другий тиждень, пише ТСН.

"Ми посварилися у школі. А вона гукнула дядька, він мене загнав у погріб і набив. У мене шия отут болить. Туди-сюди по шиї вдарив", - зі сльозами на очах розповів постраждалий хлопчик.

"Він боявся, кричав, нудота в нього була, голова боліла. Каже, у мене сутеніє в очах – зірочки літають. Такий стан був у дитини", - розповіла матір хлопчика Аліна Яценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганчанка, яка вбила двох дітей і викрала дівчинку, має статус "матері-героїні"

Свідки кажуть, що 32-річний дядько ображеної однокласниці загнав 10-річного хлопчика у льох, потім зачинив двері і у суцільній темряві взявся за виховання чужої дитини.

"Владик з погребу вискочив, плакав, тримався за потилицю, а Сергій за ним слідом вибіг. Це я бачила. Владик кричить: дідусю, тікай у хату, бо він тебе уб'є!", - розповіли свідки.

Агресора вгамував лише дідусь Владика Іван Мешко: "Він підійшов і каже: "А де той ваший? І матом. Я йому ноги – руки повідриваю!" Він усе так ото до мене, а я відхожу. Він думав, що я його зачеплю та буду бити, а я кажу: йди вже проспись. Він напідпитку був", - розповів дідусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал із побиттям дитини у Корестені: екс-МНСник каже, що хлопчик упав випадково

Попри те, що у свідках цієї події – чи не вся вулиця, "вихователь" переконує – дитини не чіпав.

Сергій Крячко, який кулаками виховував чужу дитину, виправдовується: "Я не бив, я ж вже писав. А хто його бив? Спитайте в нього. Може дід, а може баба".

Батьки Владика одразу ж викликали міліцію. Але, кажуть, правоохоронці приїхали аж наступного ранку, свідків опитали лише за тиждень, а у порушенні кримінальної справи відмовили. Тож рідні хлопчика звернулися у прокуратуру.

Відтак справу порушив уже прокурор району. Щоправда, стаття передбачає лише штраф чи громадські роботи. Рідні побитого хлопчика сумніваються, що таке м'яке покарання відіб'є у чоловіка бажання силою виховувати чужих дітей.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині чоловік зачинив чужу дитину у льосі і сильно побив там». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути