середа, 30 листопада 2011 14:19

На Київщині шахраї "вирішували" питання з чорнобильськими пенсіями

В Білоцерківському районі, що на Київщині, міліція затримала двох шахраїв, які за три тисячі гривень "вирішували" питання щодо чорнобильських виплат та надбавок до пенсій. Про це розповіли у прес-службі МВС у Київській області.

"Для цього тридцятирічні чоловік та жінка, які називали себе адвокатами, виготовили кліше голови суду та печатку Білоцерківського міськрайонного суду. Щоб привернути увагу клієнтів та поставити свою роботу на потік, вони розмістили в місцевій пресі рекламну об'яву про надання відповідних послуг. Коли хтось потрапляв на гачок, брали гроші, а взамін через деякий час видавали сфальсифіковані виконавчі листи та постанови суду. Кінцевим пунктом призначення цих документів було управління пенсійного фонду, де, власне, і повинен здійснюватися той самий перерахунок", - повідомила Юлія Сінчак з прес-служби МВС.

Автор: Фото: Прес-служба МВС
  Затриманий вже був раніше засуджений за шахрайство
Затриманий вже був раніше засуджений за шахрайство

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді "Доктор Пі" Слюсарчук плакав, кричав про пухлину та Азербайджан

За результатами перевірки лише в Білоцерківському районі виявлено близько 300 фактів використання підроблених судових рішень для перерахунку пенсій на загальну суму понад мільйон гривень.

"Як з'ясувалося, затриманий чоловік з Тернопільщини вже був раніше засуджений за шахрайство. Його співмешканка та співучасниця злочину – місцева жителька, яка добре знається на документах. Наразі перевіряється інформація щодо попереднього місця її роботи.

Автор: Фото: Прес-служба МВС
  Затримана - мешканка Білоцерківського района
Затримана - мешканка Білоцерківського района

До правоохоронних органів надійшло вже 47 заяв від ошуканих громадян. За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.1, ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Підозрювані знаходяться під арештом. Проводиться слідство", - зазначила Сінчак.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині шахраї "вирішували" питання з чорнобильськими пенсіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути