вівторок, 22 листопада 2011 21:28

На Черкащині викрили шахрая, якого вже 6 років шукає московська міліція
5

Фото: Фото: Наталія Таванець

Управління податкової міліції ДПА в Черкаській області затримало кількох осіб, що протягом року займались фіктивним підприємництвом на території області.

Організатором незаконної діяльності виявився 36-річний громадянин Російської Федерації, який з 2005 року розшукується ГУМВС Москви за шахрайство. Він 6 років переховувався на території України.

"Зловмисник знайшов 30-ти річну спільницю, жительку міста Черкаси, за допомогою якої оформляв фіктивні документи про неіснуючі господарські операції. Використовуючи чотирьох підставних осіб, шахраї зареєстрували у м. Черкаси та Київ 10 фіктивних підприємств, які в подальшому використовували для своїх незаконних оборудок. За час своєї діяльності зуміли незаконно штучно сформувати підприємствам-"замовникам" податковий кредит з податку на додану вартість на суму 1,1 млн. гривень", - розповідає начальник управління податкової міліції ДПА в Черкаській області Сергій Віннік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві спіймали шахрая, який виманював гроші по телефону

При проведенні обшуку помешкання організатора податківці виявили та вилучили документи, печатки фіктивних СГД, чорнові записи та інші докази злочинної діяльності групи.

Слідчим відділом ДПА в Черкаській області відносно зловмисників порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину.

Наразі організатора злочинної групи затримано та поміщено в ізолятор тимчасового утримання, стосовно його посібниці обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині викрили шахрая, якого вже 6 років шукає московська міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути