четвер, 19 квітня 2012 11:41

На Хмельниччині чоловік хотів задушити колишню дружину, а потім намагався повіситися сам

На Хмельниччині чоловік хотів задушити колишню дружину, а потім намагався повіситися сам
На щастя, усі залишилися живими. Фото: segodnya.ua

В одному із сіл Віньковецького району Хмельницької області розлючений чоловік намагався задушити колишню дружину, а потім вчинив спробу самогубства за допомогою тієї ж мотузки. На щастя, усі залишилися живими, але відповідальності за скоєне зловмиснику не уникнути.

30-річний чоловік та його 36-річна дружина перебували у шлюбі вже близько 12 років та виховували двох дітей. Проте останні два роки життя не заладилось: чоловік лишив роботу, почав зловживати спиртним, що стало причиною постійних сварок у сім'ї. Ані виховні бесіди, ані численні адмінпротоколи, яких назбиралося на рахунку сімейного дебошира близько 15, не давали довготривалого ефекту. Врешті решт жінка подала на розлучення.

Вранці дня трагедії вони поїхали до райцентру разом та отримали рішення суду про розірвання шлюбу. Жінка повернулася додому, а от чоловік цілий день пиячив, а надвечір вирішив провідати вже "колишню".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному 93-річну самогубцю врятували за мить до падіння

Жінка з дітьми, побачивши, хто і в якому стані до них іде, замкнулася в будинку, але чоловік все ж проник всередину і почав трощити усе довкола. Перелякана господиня разом з дітьми втекла через "чорний" хід. Зловмисник, побачивши, схопив мотузку для сушіння білизни і кинувся слідом. Дітям вдалося втекти до сусідів, а от колишню дружину чоловік наздогнав, накинув петлю на шию та почав душити, від чого вона втратила свідомість. Тут підбігли сусіди і відтягли чоловіка від жертви.

Він, вирвавшися з їх рук, побіг на сусідське подвір'я і намагався повіситися на тій же мотузці, але і тут його вчасно зупинили. Тоді він кинувся навтьоки і цілу ніч переховувався по чужих дворах, а на ранок був затриманий працівниками Віньковецького райвідділу міліції.

Зараз чоловік перебуває під вартою. Стосовно нього порушено кримінальну справу за замах на вбивство (ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 15 років.

 

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині чоловік хотів задушити колишню дружину, а потім намагався повіситися сам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути