вівторок, 02 серпня 2011 15:17

На Хмельниччині бабуся хотіла продати онука за 50 тисяч гривень

На Хмельниччині бабуся хотіла продати онука за 50 тисяч гривень

Днями в одному з сіл Старосинявського району працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Хмельницькій області спільно зі співробітниками місцевого райвідділу міліції затримали 25-річну жінку та її 44-річну матір, котрі намагалися продати малолітню дитину.

"Матір та бабуся визначили за хлопчика, якому ще не виповнилося й двох років, цілком прийнятну, на їхню думку, ціну в 50 тисяч гривень, але покупці почали торгуватися і збили ціну до 40 тисяч", - розповіла представниця прес-служби МВС Хмельницької області Катерина Шуприган.

За її словами, бабуся хлопчика, яка була ініціатором продажу дитини, пояснює свій вчинок матеріальною скрутою, з якої вже давно не може вибратися її сім'я, адже ні вона, ні її чоловік, який, до речі, має судимість за ч. 1 ст. 185 "Крадіжка" Кримінального кодексу України, ніде не працюють, перебиваються випадковими заробітками, а "на шиї" у них четверо неповнолітніх дітей та старша дочка зі своїми дітьми, яких вона виховує без батька.

"За словами матері сімейства, вона вирішила хоч трохи полегшити собі та старшій дочці життя, відселивши її в окремий будинок. Але де взяти стільки грошей? Підказав телевізор: якось вона краєм ока побачила сюжет про торгівлю дітьми, і він відклався їй у пам'яті, а потім став моделлю для власних дій", - розповіли в міліції.

Підприємлива жіночка порахувала, що в їхньому селі для того, щоб купити добротний будинок та облаштувати його, потрібно 40-50 тисяч гривень. Таку ціну й поставила за онука. Дочку прихилила на свій бік, переконуючи, що та самостійно двох дітей не потягне. Заспокоювала, що хлопчик ще зовсім маленький й однаково нічого не пам'ятатиме.

"Потенційним покупцям турботлива бабуся поставила єдину умову — тільки не на органи. А на додачу до дитини запропонувала купити в неї ще старовинну бронзову статуетку, яку вона нібито викопала в себе на городі. Ціну склала неспівмірно високу, порівняно із вартістю власного онука, — 50 тисяч доларів", - повідомила Шуприган.

Правоохоронці затримали жінок під час передачі дитини та перерахунку грошей. Хлопчика одразу ж доправили в дитяче відділення Старосинявської центральної районної лікарні для повного обстеження, а його матір та бабуся опинилися за ґратами. Наразі проти обох жінок порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 149 "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини" Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині бабуся хотіла продати онука за 50 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути