середа, 17 квітня 2013 16:27

На Донеччині мешканцям будинку, що обвалився, дадуть по тисячі гривень

На Донеччині мешканцям будинку, що обвалився, дадуть по тисячі гривень

Місцева влада міста Костянтинівка Донецької області, де 14 квітня на вулиці Леніна, 178 обвалився під'їзд триповерхового будинку, пообіцяла людям виплатити компенсацію у розмірі 1 тисячі гривень та допомогти з покупкою нових квартир.

"Нас поселили у гуртожиток, який не призначений для проживання. Це стара будівля, яка теж може розвалитись. Так говорять навіть самі МНСники", - розповів Руслан Щелоков, житель будинку.

Будинок, що розвалився на вулиці Леніна, був зведений у 1935 році. Три роки тому його визнаний аварійним. Частина родин відселилась. Будівля має три парадних та 45 квартир. З них тільки 13 квартир було заселено. Місцеві кажуть, що будівля почала розвалюватись декілька років тому.

"Упала та частина будинку, яку підтоплює вже 12 років. Щороку по весні у підвалах стояла вода по коліна. Фундамент підтопило, ось він і звалився. Цей будинок пережив бомбардування. будинку не було опалення, бо котельна вибухнула і її розікрали. У людей не було можливості за свої гроші зробити власне опалення. Дах постійно протікав. Хто міг, втік звідти", - розповів місцевий Максим Баталін.

Він з матір'ю Людмилою Івановою жили у цьому будинку. На третьому поверсі мають трикімнатну квартиру. З квартири переселились декілька років тому.

"Компенсацію ще не виплачували і навіть поки не визначилися по 1 тисячі гривень на квартиру або кожному жителю будинку", - повідомив Максим Баталін.

У Донецькій області близько ста аварійних будинків у яких живуть люди.

Нагадаємо, у будинку стався обвал зовнішньої стіни і міжповерхового перекриття. У наслідок цього постраждало двоє людей - 89-річна Марія Бистрова та чоловік її доньки. Його госпіталізували до лікарні з підозрою на перелом. Після надзвичайної події мешканці ніч ночували на розвалинах. Наступного дня їм дозволили забрати речі. Тимчасово пересилили до гуртожитку. А рятівники розібрали вцілілі стіни, щоб не відбулося повторного краху.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині мешканцям будинку, що обвалився, дадуть по тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути