четвер, 28 серпня 2014 14:03

На Донбасі воює вбивця з банди, на рахунку якої 14 жорстоких вбивств (фото)

В інтернеті з'явилися докази того, що оголошений в розшук учасник жорстокої уральської банди Сергій Єрмолінський переховується в лавах незаконних збройних формувань, що діють на сході України.

Ватажком угруповання, з яким був пов'язаний Єрмолінський, є адвокат-неонацист Василь Федорович на прізвисько Гадюка. Його разом з подругою-студенткою, поліцейським та іншими прибічниками підозрюють щонайменше у 14 вбивствах, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Znak.com.

Непряме свідчення присутності Єрмолінского на території самопроголошених ДНР і ЛНР розмістила на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте" його подруга Веселина Черданцева по кличці Злобна.

Зображення чоловіка у камуфляжній формі і темних окулярах, який схожий на Сергія Єрмолінского, розміщено в інтернеті ще 8 липня. Знімок зроблений у лісі в стилі "селфі".

"Ось вже кого Я не очікувала тут зустріти, так це свого старого пітерського товариша Генрі! Але радості було)))))", - написала під фото Веселина, яка теж на ньому присутня (орфографія і пунктуація збережені).

 

Відзначимо, що в Мережі Єрмолінський використовує нік henri_spb.

Спроби співробітників видання Znak.com зв'язатися з Веселиною не увінчалися успіхом. Спочатку дзвінок скинули, а потім телефон був відключений.

Між тим весь контент, розміщений на сторінці Веселини, свідчить про те, що вона давно бере участь у бойових діях на Україні. Судячи з усього, саме там вона й зустріла Єрмолінського.

 

На долю самої Веселини проливає світло запис зі сторінки лідера забороненої екстремістської організації РНЄ Олександра Баркашова, який він розмістив буквально 27 серпня. "Василина Черданцева - три місяці на війні. Зараз в госпіталі в Краснодарі - три осколкових поранення (24-го числа). Але збирається через тиждень назад. Ось такі люди!" - написав Баркашов.

До речі, іншу групову фотографію з озброєними людьми Баркашов підписав: "Підрозділ "Російської національної єдності", де під Горлівкою". Судячи по статусу, лідер РНЄ займається вербуванням молодих чоловіків у незаконні збройні формування, що діють на Україні.

Останній статус на сторінці дівчини говорить: "Краще правити пеклом, ніж прислужувати в раю". А контактний телефон Черданцевої аналогічний тому, що дано в оголошенні, розміщеному в мережі "ВКонтакте" у зв'язку з набором до школи ножового бою. Відомо, що багато членів банди Федоровича, включаючи його самого і Єрмолінського, захоплювалися цим видом спорту.

Зараз Єрмолінський перебуває у міжнародному розшуку. За допомогу в його затриманні оголошена нагорода в 1 мільйон рублів.

Проте прес-секретар свердловського управління СК РФ Олександр Шульга відмовився говорити, чи знають слідчі про місцеперебування Єрмолінського. При цьому він послався на те, що "оперативна інформація не підлягає розголошенню".

Справу банди Федоровича, нагадаємо, розслідувалася свердловським управлінням СК РФ і розглядається зараз в Свердловському обласному суді (наступне засідання 9 вересня). На лаві підсудних дев'ять обвинувачених. За версією слідства, угруповання орудувало на території Свердловської області з середини 2000-х до літа 2012 року. Жертвами ставали люди, у яких були гроші або цінне майно, включаючи нерухомість. З тими, хто потрапив в руки бандитів, вони розправлялися з особливою жорстокістю. На Ельмаші в підземному гаражному боксі у них була обладнана навіть катівня, яка одночасно служила для оброблення трупів.

Слідчі викрили бандитів у 14 вбивствах, зґвалтуваннях і грабежах, хоча спочатку їх підозрювали в 41 вбивстві. Членам ОЗГ пред'явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 105 ("Вбивство"), ч. 4 ст. 111 (Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що призвело з необережності смерть людини"), ст. 119 ("Погроза вбивством"), ст. 126 ("Викрадення людини"), ст. 161 ("Грабіж"), ст. 132 ("Насильницькі дії сексуального характеру"), ч. 1 ст. 209 ("Створення банди") і ч. 2 ст. 209 ("Участь у банді") КК РФ.

Додамо, що людей з тяжким кримінальним минулим впізнавали серед проросійських бойовиків і раніше. На початку липня на опублікованих фото - і відеоматеріалах побачили іншого петербуржця - 23-річного фаната футбольної команди "Зеніт" Олексія Мільчакова по кличці Фріц. Раніше він прославився як неонацист, який виклав в соціальній мережі "ВКонтакте" фотографії жахливої розправи над собакою. На них він з особливою жорстокістю вбиває цуценя, відрізає йому голову і з'їдає.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі воює вбивця з банди, на рахунку якої 14 жорстоких вбивств (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути