середа, 09 жовтня 2013 16:21

На борту Arctic Sunrise слідчі знайшли наркотики

На борту Arctic Sunrise слідчі знайшли наркотики

Під час огляду криголама організації "Грінпіс" "Арктик Санрайз" були виявлені наркотики. Про це в середу, 9 жовтня, повідомляє прес-служба Слідчого комітету Російської Федерації.

Наркотичні речовини, виявлені на судні, було вилучено. Імовірно, слідчі знайшли макову соломку і морфін. "Походження цих речовин і їх призначення встановлюється", – зазначили в прес-службі СК.

Також в Комітеті розповіли, що слідчі і криміналісти вивчають обладнання, вилучене на криголамі. "Вже зараз встановлено, що частина вилученої апаратури має подвійне призначення і могло використовуватися не тільки в екологічних цілях", – заявили слідчі.

З цього питання буде проведена судова експертиза, яку слідство планує призначити найближчим часом.

"Слідство визначає коло осіб, які навмисно таранили прикордонні катери, перешкоджаючи прикордонникам виконувати їхні службові обов'язки. Тим самим своїми діями обвинувачені зазіхали на життя і здоров'я представників влади", – також зазначили в СК.

У зв'язку з новими даними, слідство може змінити вже пред'явлене всім затриманим активістам "Грінпіс" звинувачення. "Слідству очевидно, що ряду фігурантам буде пред'явлено звинувачення у скоєнні інших тяжких злочинів", – заявили в прес-службі Слідчого комітету.

Нагадаємо, 9 жовтня голова міжнародної екологічної організації Greenpeace направив лист президентові РФ Володимиру Путіну, в якому заявив, що він готовий приїхати до Росії і запропонувати себе російській владі в якості гаранта, щоб домогтися виходу з СІЗО під заставу екологів з криголама Arctic Sunrise.

Зараз ви читаєте новину «На борту Arctic Sunrise слідчі знайшли наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути