понеділок, 07 жовтня 2013 15:00

Росіяни розкрадають особисті речі грінпісівців із судна Arctic Sunrise - захисники

Росіяни розкрадають особисті речі грінпісівців із судна Arctic Sunrise - захисники
Фото: ТВі

Судно Arctic Sunrise, що перебуває під арештом у порту Мурманська, може затонути, попереджає судновий механік Маннес Убелс. На сайті організації "Гринпис России" зазначають: механік криголама повідомив про технічні проблеми з судном, які загрожують йому затопленням. Якщо корабель піде на дно, це може призвести до серйозного забруднення Кольської затоки.

На думку механіка, якщо не підтримувати постійної роботи електрогенераторів, відключиться аварійна сигналізація, що сповіщає про протікання. "Прошу вас розглянути можливість дозволити мені подбати про корабель, щоб уникнути серйозних неполадок і, в гіршому разі, затоплення судна", – звернувся Убелс до російської влади.

Представники Greenpeace повідомили також про подання скарги до Європейського суду з прав людини на утримання заарештованих активістів під вартою. Вони мають намір заявити в поліцію про незаконне позбавлення волі та розкрадання особистих речей з кают на судні.

Нагадаємо, 19 вересня російські прикордонники затримали судно з 30 активістами Greenpeace, які протестували проти видобутку нафти на платформі "Прирозломна" в Печорському морі. "Зелені" заперечують, що намагалися захопити платформу "Газпрому". СКР Росії звинувачує затриманих у піратстві. Серед активістів є один українець.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни розкрадають особисті речі грінпісівців із судна Arctic Sunrise - захисники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути