вівторок, 22 листопада 2016 13:18

Митники заробляли на бізнесменах по 100 тисяч за зміну

Митники заробляли на бізнесменах по 100 тисяч за зміну
СБУ

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою розкрили схему систематичного отримання хабарів в Одеському міжнародному аеропорту.

Працівники митниці отримували за зміну до 100 тисяч гривень від підприємців, повідомляє прес-служба Служби Безпеки України.

Правоохоронці встановили, що митники обклали "даниною" приватних підприємців, які експортували та імпортували товари через аеропорт.

"Такса" за не складання службовцями адмінпротоколів становила від 50 до 100 доларів США за кожне багажне місце. За попередньою інформацією, за зміну митники "заробляли" до ста тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт дав рецепт викорінення корупції

Оперативники СБ України задокументували декілька епізодів одержання хабарів митниками в Одеському міжнародному аеропорту. Правоохоронці затримали одного з працівників митниці на робочому місці під час отримання тисячі гривень від комерсанта за безперешкодне вивезення цигарок та м'ясних виробів.

Тимчасово виконуватиме обов'язки керівника Одеської митниці Олексій Василенко. У січні 2017-го оголосять відкритий конкурс на посаду керівника Одеської митниці.

Олексій Василенко працює в системі ДФС із 1994 року. Розпочав службу інспектором митного посту "Азовсталь" маріупольської митниці. Пізніше очолив митницю Вінниці, а 2014 року - Черкас. Останнім часом обіймав керівні посади в центральному апараті ДФСУ.

14 листопада Юлія Марушевська написала заяву про звільнення з посади керівника Одеської митниці. Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров її не прийняв.

Зараз ви читаєте новину «Митники заробляли на бізнесменах по 100 тисяч за зміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути