вівторок, 19 червня 2012 16:14

Мешканці зруйнованого будинку у Луцьку вирішили потурбувати президента

Мешканці зруйнованого будинку у Луцьку вирішили потурбувати президента
Мешканець будинку згадує, як ледь не впав у яму, яка щойно утворилася. Фото: mignews.com.ua

Мешканці п'ятиповерхівки, яка частково обвалися 10 червня на вул. Рівненській, 109 у Луцьку, надішлють звернення до президента України Віктора Януковича. Вони вважають, що розслідування причин обвалу місцевою владою не об'єктивне.

Люди просять президента виділити гроші на придбання ще 48-ми квартир, адже поки що місцева влада знайшла нове житло тільки для мешканців під'їзду, який обвалився. Вони вважають, що жити у будинку не можна буде навіть після реконструкції, адже згодом він може завалиться увесь.

"У мене на стіні пішла тріщина на півметра. А недавно тільки капітальний ремонт зробили. Ми не хочемо там жити і постійно боятися, що будинок впаде. А у нас же ж пенсіонери і діти живуть", - каже мешканка будинку Наталя Шавула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку обвалилася 5-поверхівка: є жертви і люди під завалами

"Я недавно зайшов за речами до будинку, так чую, наче дерево об дерево тріщить", - розповів Володимир Пецко. – "А в ту ніч від біди врятував туалет. Сам не знаю, чого прокинувся, зайшов у туалет. Оглядаюся, а позаду мене вже яма".

Жителі аварійного будинку мешкають нині у готелі "Світязь". Лучанам, квартири яких не обвалилися, надали кімнати у студентському гуртожитку Луцького педколеджу. Але більшість родин не хочуть там жити через складні побутові умови, відсутність води. Тому навіть ті, які зареєструвалися у гуртожитку, переселилися до родичів або попросилися до готелю.

Звернення мешканці також надіслали нардепу Володимиру Карпуку та віднесли луцькому меру Миколі Романюку.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці зруйнованого будинку у Луцьку вирішили потурбувати президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути