середа, 13 червня 2012 19:43

Загиблих під обвалами "хрущівки" у Луцьку поховали на центральній алеї цвинтаря

Загиблих під обвалами "хрущівки" у Луцьку поховали на центральній алеї цвинтаря
Жителів 5-поверхівки цього тижня планують переселити у гуртожиток медичного коледжу. Фото: board.lutsk.ua

На цвинтарі Гаразджа біля Луцька поховали 74-річного В'ячеслава Бочалюка і 77-річного Василя Наконечного. Чоловіки загинули вранці у неділю, 10 червня під обвалами п'ятиповерхівки на вул. Рівненській,109.

"За похорон родичі загиблих не заплатили жодної копійки, - каже лучанка Наталія. Її сім'я жила у трикімнатній квартирі в сусідньому будинку. - На похорон приїхало багато сусідів, бо і Василя, і В'ячеслава всі знали і поважали. Вони квартири у цьому будинку отримали одні з перших. Поховали на цвинтарі у селі Гаразджа під Луцьком. Виділили дві могили на центральній ділянці кладовища. Такі місця коштують кілька тисяч гривень. Сім'ям загиблих виплатили по 10 тисяч гривень компенсації. Але краще б чоловіки живими лишилися".

Жінка, коли розповідає про похорон по телефону, плаче. Вона з сім'єю зараз живе у готелі "Світязь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'ям загиблих під обвалами будинку у Луцьку виплатили по 10 тисяч гривень

"Із квартир нас відселили, - каже Наталя. - Ми впевнені, що будинок завалився через перепланування першого поверху під магазин меблів. Із Рівного приїжджав завідувач лабораторії будівельних конструкцій і споруд університету водного господарства Олександр Борисюк. Досліджував будинок два дні. Каже, що причиною завалення міг стати неякісний цемент. У радянський час хрущівки будували нашвидкоруч, здавали якнайскоріше, цемент економили. Зараз через вулицю Рівненську тимчасово обмежено рух транспортних засобів масою понад 7500 кілограм".

За словами лучанки, жителів 5-поверхівки цього тижня планують переселити у гуртожиток медичного коледжу.

"Міська рада вирішила, що їм задорого тримати нас у готелі. Це щодня обходиться їм у 15 тисяч гривень. Ми просили, аби нас поселили в готелі "Лучеськ". Це недалеко від нашого дому. Але зараз там ремонт і немає місця. На гуртожиток погоджуватися не будемо", - наголосила Наталія.

Зараз ви читаєте новину «Загиблих під обвалами "хрущівки" у Луцьку поховали на центральній алеї цвинтаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути