пʼятниця, 28 грудня 2012 15:16

Меладзе навряд сидітиме у в'язниці через смертельну аварію - правозахисник

Меладзе навряд сидітиме у в'язниці через смертельну аварію - правозахисник
Костянтин Меладзе. Фото: donbass.ua

Композитор та музичний продюсер Костянтина Меладзе навряд понесе покарання через смертельну аварію, що сталася вчора, 27 грудня, на 32 кілометрі траси "Київ - Обухів". Таку думку висловив столичний правозахисник Ярослав Дунаєв.

"Думаю, він буде ходити на підписці, а потім йому дадуть умовний термін або амністію, - каже Ярослав Дунаєв, столичний правозахисник. - Як показує практика досить малий відсоток ось таких справ закінчуються реальними термінами. Суддя враховує, що людина раніше не судима і має позитивні характеристики з роботи. Все вирішує те, що у людей є гроші на хорошого адвоката, а у хорошого адвоката є виходи на суддю і на прокурора. Як говоритися були б гроші і доступ до людей, які це питання вирішать".

Він додав, що подальший розвиток подій залежить від схеми аварії та експертизи, яка покаже чи міг Меладзе уникнути аварії.

"Дуже багато лазівок, які можна обійти. Меладзе отримає пом'якшувальні обставини, тому що він залишився на місці пригоди, а не зник. Також алкотест показав, що він був абсолютно тверезий. Далі все залежить від таких тонкощів, як буде намальована схема ДТП, яка може показати, що дівчина біля переходу бігла в недозволеному місці. Також експертиза покаже чи міг технічно Меладзе уникнути цієї аварії", - додав правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костянтин Меладзе на Обухівській трасі збив на смерть жінку

Ярослав Дунаєв зазначив, що за статистикою винуватці аварії відкуплюються від покарання.

"По Миколаєву мав п'ять справ за мажорним ДТП. Вдалося посадити лише одного, який просидів менше півроку, тому що купив довідку, що він невиліковний хворий", - додав Ярослав Дунаєв.

Нагадаємо, аварія сталась 18.32 годинні вечора поблизу транспортної зупинки "П'ятихатки". Меладзе збив 30-річну Анну П. Жінка загинула на місці. Правоохоронці підтвердили, що за кермом "Лексуса" був Костянтин Меладзе. Порушили Кримінальну справу. Продюсеру загрожує до восьми років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Меладзе навряд сидітиме у в'язниці через смертельну аварію - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

257

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути