пʼятниця, 18 травня 2012 02:31

Київські держслужбовці украли і продали понад 80 кулеметів

Київські держслужбовці украли і продали понад 80 кулеметів
Зображення з сайту shooting-ua.com

Військовою прокуратурою центрального регіону України у взаємодії з військовою контррозвідкою Служби безпеки України викрито злочинну схему викрадення вогнепальної зброї, а саме понад 80 кулеметів ККТ (кулемет Калашнікова танковий) протягом 2010-2011 рр. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури центрального регіону України.

Факти незаконного заволодіння зброєю шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення були викриті на одному з державних підприємств у Києві.

У подальшому ці кулемети, що належали Збройним силам України, були реалізовані. Держава зазнала збитків на суму понад 1,15 млн грн.

За даним фактом військовою прокуратурою центрального регіону України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 262 (викрадення, привласнення, вогнепальної зброї шляхом зловживання службової особи своїм службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

 

Зараз ви читаєте новину «Київські держслужбовці украли і продали понад 80 кулеметів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути