середа, 09 грудня 2015 16:02

"Кількість злочинів з використанням вогнепальної зброї в Україні зросла в чотири рази" - експерт

"Кількість злочинів з використанням вогнепальної зброї в Україні зросла в чотири рази" - експерт
Надано Українським інститутом дослідження екстремізму

Чисельність ринку нелегальної зброї в Україні складає від 4,5 до 6 млн одиниць. Це в 6-8 разів більше, ніж легальної. В 2011-му різниця між ними була вдвічі меншою. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів експерт Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко.

"За світовою статистикою на руках населення перебуває від 13 до 18 одиниць зброї на 100 чоловік. Тобто, кожен шостий житель має "вогнепал". І це без урахування гранат та вибухових речовин. Значний відсоток складає нелегальна зброя, - зазначив Петренко. - В минулому році кількість злочинів в Україні з використанням вогнепальної зброї зросла в 2,5 рази. В столиці тенденція до збільшення такої статистики лишилась незмінною і у 2015-му. Цьогоріч кількість злочинів з "вогнепалом" збільшилось втричі. За вісім місяців по країні (у порівнянні з 2013) – в 4,3 рази. Це говорить про раціоналізацію злочину. Бо ефективність нападу з пістолетом значно вища, ніж з ножем".

Експерт виділяє три основні джерела надходження нелегальної зброї в Україну: трансфер зброї зі сходу країни, пограбування військових та торговельних складів, крадіжка зброї у приватних власників.

Зараз ви читаєте новину «"Кількість злочинів з використанням вогнепальної зброї в Україні зросла в чотири рази" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути