пʼятниця, 02 вересня 2011 09:09

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі збирається "занурити Лівію у вир вогню"

Каддафі збирається "занурити Лівію у вир вогню"

Полковник Муаммар Каддафі увечері 1 вересня виступив з черговим аудіозверненням до жителів Лівії. Його промову в прямому ефірі транслювали відразу кілька телеканалів, включаючи BBC News, Sky News і "Аль-Джазіру".

У своєму виступі Каддафі закликав прихильників "занурити Лівію у вир вогню і почати довгу війну". За його словами, збройні племена повинні знищувати "зрадників і колоніалістів" всюди, де тільки зустрінуть.

"Влаштовуйте засідки, шукайте їх від долини до долини, від гори до гори і від села до села", - порадив полковник.

Крім того, він заявив, що його прихильників значно більше ніж "жменьки" супротивників, яких до того ж "ніхто не підтримує". Каддафі пояснив, що Бані-Валід, Сирт та інші міста під контролем лоялістів - це фортеці, спраглі воювати далі, а у його опонентів волі до продовження боротьби не залишилося.

Полковник, чия озброєна охорона складалася з жінок, при цьому сказав: "Ми не здамося, ми - не жінки. Ми продовжимо воювати".

При цьому він врахував і несприятливий для себе результат війни: "Навіть якщо ви не будете чути мого голосу, все одно бийтеся до останнього". При цьому Каддафі звинуватив Захід у тому, що за допомогою високотехнологічного обладнання йому не дають виходити в ефір. "Вони бояться, що мене почують, вони хочуть, щоб чули тільки їх брехню".

Про те, де він знаходиться і коли був зроблений аудіозапис, полковник говорити нічого не став.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі збирається "занурити Лівію у вир вогню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути