понеділок, 28 липня 2014 12:02

Їжа не завозиться, нема зв'язку й де жити - Металіст 42 доби на лінії вогню
12

Фото: еспресо.tv

Мешканці Металіста, чиє селище вже 42 доби знаходиться на лінії вогню, звертаються до українців по допомогу.

Про це йдеться у зверненні мешканців Металіста.

Ось повний текст звернення:

"Шановні громадяни України!

Мешканці селища Металіст Слов'яносербського району що на Луганщині звертаються за допомогою до всіх небайдужих громадян України.

З 16 червня 2014 року селище потрапило на лінію вогню між Українською Армією та ЛНР, і вже 42 доби знаходится у повній блокаді. У місцевих мешканців немає можливості потрапити, а ні до Луганська, вихід перекрито блокпостами ЛНР, а ні в інші, розташовані неподалік українські населенні пункти, з усіх інших боків розташована лінія вогню. З 16 червня не постачаються продукти харчування, ліки, відсутні електрика і мобільний зв'язок, перебої з водо- та газапостачанням.

Зараз у селищі, під постійним артобстрілом, "живуть" у підвалах понад 700 мешканців – пенсіонери, інваліди, учасники Великої вітчизняної війни, сім'ї з дітьми, яким нікуди та ні за що було виїхати. Є загиблі та поранені серед мирного населення, та усе жахіття у тому що у селищі, в наслідок цих умов, немає ритуальних послуг і немає можливості поховати по-людськи загиблих. Повністю або частково зруйновані декілька десятків приватних та багатоповерхових будинків, Будинок культури, церква, школа, лінії електропостачання.

Усе селище у воронках та усіяне уламками від снарядів (фотодокументальне підтвердження приведено нижче). Залишені без нагляду собаки із за відсутності їжі вже перетворилися на диких, та нападают на людей. У місцевих мешканців, із-за невщухаючих з 16 червня артобстрілів вже почалося порушення нервової системи та загострення хронічних хвороб. У СМІ неодноразово з'являлася інформація про те що Металіст під контролем українських військових, але це не відповідає дійсності.

Селище та його мешканці в Україні, у 21 сторіччі перебувають на межі гуманітарної катастрофи!!! Шановні небайдужі громадяни, допоможіть, хто може, та у чиє й це компетенції, зняти блокаду селища й визволити його мешканців!".

Зараз ви читаєте новину «Їжа не завозиться, нема зв'язку й де жити - Металіст 42 доби на лінії вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути