пʼятниця, 29 серпня 2014 08:00

Ірину Довгань, яку прив'язали до "ганебного стовпа", звільнили з полону

Ірину Довгань, яку прив'язали до "ганебного стовпа", звільнили з полону
Фото: gazeta.ua

Українка Ірина Довгань, яку бійці батальйону "Схід" "Донецької народної республіки" кілька днів тому прив'язали до "ганебного стовпа", а пізніше затримали, звинувативши в тому, що вона нібито сприяла навідникам артилерії, через що гинули мирні жителі, відпущена на свободу і скоро возз'єднається зі своєю дочкою.

Про це розповів фотожурналіст Дмитро Бєляков, який сприяв звільненню Довгань, в ефірі телеканалу "Дождь".

За його словами, командир батальйону "Схід" Олександр Ходоковський не знав, що Довгань перебувала на його базі, і пообіцяв покарати винних.

"Після втручання Марка Франкетті, мого колеги, і мого нам вдалося переконати його, що Ірину необхідно звільнити. Взагалі-то, умовляти особливо і не довелося - Олександр сам провів власне розслідування, висловив обурення подією, підтвердив, що він абсолютно не знав, що ця жінка містилася на його базі. Він обіцяв, що винні будуть покарані. Загалом, я свідчу, що Ірина Довгань зараз жива, здорова, з нею все гаразд, і вона дуже скоро возз'єднається зі своєю дочкою", - повідомив журналіст.

25 серпня Ірину Довгань, загорнуту в державний прапор України, бійці батальйону "Схід" прив'язали до "ганебного стовпа". В руки жінці дали табличку "Вона вбиває наших дітей - агент карателів".

Повідомлялося, що до українки підходили перехожі і висловлювали свою думку про її діяльність і позицію. Пізніше фотографії цього приниження потрапили в інтернет, де впізнали жінку, яка знущалася над Довгань. Виявилося, що це була місцева ринкова торговка.

Зараз ви читаєте новину «Ірину Довгань, яку прив'язали до "ганебного стовпа", звільнили з полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути