четвер, 19 січня 2023 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

"Хочете допомогти ‒ допоможіть": Зеленський звернувся до західних партнерів

"Хочете допомогти ‒ допоможіть": Зеленський звернувся до західних партнерів
Президент України Володимир Зеленський вважає, що партнери можуть "без діалогу" допомагати Україні. Фото: president.gov.ua

Якщо союзники бажають допомогти Україні з озброєнням, то можуть зробити це без зайвих розмов.

Усі партнери знають військові потреби України та мають список озброєння, яке необхідне. Про це під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі сказав президент України Володимир Зеленський.

"Україні потрібно захищати наші слабкі місця. Захищати ті місця разом з партнерами, куди б'є ворог. Air Defense System – це слабке місце у нас. По нас б'ють іранські дрони і вже не десятки, ми вже бачимо сотні. Зараз Росія готується застосувати ще один пакет, я не знаю на скільки днів, тижнів чи місяців вони хочуть це розтягнути", ‒ сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи живий ще Путін: Зеленський висловив сумнів

За його словами, Захід може допомагати Україні відбивати масовані атаки Росії й знає, скільки й чого для цього потрібно. Зеленський також додав, що партнери знають енергетичну інфраструктуру України та всі ці місця, куди може бити Росія.

Україні потрібна відповідна техніка, щоб деокупувати свої території і системи, які можуть працювати на більшу дистанцію. Йдеться не про територію РФ, а саме про тимчасово захоплені Росією українські території.

"Це не початок COVID-19, коли всі шукали вакцину. Вакцина проти російської тиранії, вакцина проти цієї зброї вона є, відома. Є лист держав, у яких це, є конкретний лист від нас, що нам потрібно. Хочете допомогти ‒ допоможіть. Без діалогу. Просто допоможіть", ‒ наголосив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський тонко відповів уряду Німеччини на його нерішучість щодо постачання Україні важкої військової техніки. У питаннях постачання танків для України не повинно бути вагань, заявив Зеленський під час виступу у Давосі.

Мета України ‒ деокупувати всі тимчасово захоплені Росією території. А Крим є невід'ємною українською територією. Так президент Володимир Зеленський прокоментував наміри щодо звільнення Криму від російських загарбників. Про це він сказав на "Українському сніданку" в Давосі.

Зараз ви читаєте новину «"Хочете допомогти ‒ допоможіть": Зеленський звернувся до західних партнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути