четвер, 19 січня 2023 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Дайте нам важку зброю, ми повернемо наше" ‒ Зеленський висловився про звільнення Криму

"Дайте нам важку зброю, ми повернемо наше" ‒ Зеленський висловився про звільнення Криму
Президент України Володимир Зеленський прокоментував наміри звільнити Крим від російських загарбників. Фото: president.gov.ua

Мета України ‒ деокупувати всі тимчасово захоплені Росією території. А Крим є невід'ємною українською територією.

Так президент Володимир Зеленський прокоментував наміри щодо звільнення Криму від російських загарбників. Про це він сказав на "Українському сніданку" в Давосі.

"Це не намір. Це наша земля. Наша ціль деокупувати всі наші території. Крим є нашою землею. Крим є нашою територією. Це наше море. І наші гори. Дайте нам важку зброю, ми повернемо наше", ‒ заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допоможуть Україні зі звільненням Криму – ЗМІ

За його словами, в РФ ще є можливість вийти з усієї території, яку російські війська захопили, починаючи з 2014 року.

"Ніхто не каже, що можна повернути відносини. Але вони можуть зберегти життя своїх же людей. І я не те, що думаю про життя їх людей, я вважаю, що це їх суспільство, їх життя, їх майбутнє. Прірва між нашими державами велика, глибока, але ми всі повинні усвідомлювати, що прірва ця, вона не штучна. ЇЇ вони викопали. Саме Путін стоїть з цією лопатою, і залишиться з цією лопатою в історії світу", ‒ наголосив Зеленський.

Колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес прокоментував новий пакет військової допомоги Україні від США. Бомби малого діаметра наземного запуску GLSDB, які готують Штати, зроблять менш безпечною ситуацію для окупантів, написав Годжес у Twitter.

У міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки вирішили, що поки не надаватимуть Україні ракетні системи великої дальності ATACMS. Про це заявив заступник міністра оборони США з питань політики Колін Кал.

Зараз ви читаєте новину «"Дайте нам важку зброю, ми повернемо наше" ‒ Зеленський висловився про звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути