середа, 18 квітня 2012 16:20

Харків'янин, який хотів спалити ветерана, отримав довічне

Харків'янин, який хотів спалити ветерана, отримав довічне
Іншого співучасника злочину засудили до 15 років позбавлення волі. Фото: gazeta.univ.kiev.ua

Вироком Лозівського міськрайонного суду від 6 квітня поточного року 34-річного ніде непрацюючого мешканця міста Лозова, який раніше мав проблеми із законом, засуджено за ч.4 ст.187, п.6 та п.13 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; умисне вбивство з корисливих мотивів) до довічного позбавлення волі за скоєння особливо тяжкого злочину.

Ще одного співучасника, 1989 року народження, також ніде непрацюючого, якому раніше доводилося відповідати перед законом, засуджено на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомив начальник управління підтримання державного обвинувачення прокуратури Харківської області Андрій Гончаренко, встановлено, що обидва у лютому 2011 року, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, вирішили увечері зайти до будинку людини похилого віку, щоб заволодіти грошима та майном господаря для продовження гулянки. 82-річний дідусь не відчиняв та пригрозив, що викличе міліцію. Тоді розлючені зловмисники, які мешкали на сусідній вулиці, вибили шибку, вдерлися в хату та почали щосили завдавати численних ударів руками, ногами та стільцем пенсіонеру, вимагаючи грошей. Від ударів той упав на підлогу і втратив свідомість. Після цього один із зловмисників задушив жертву подушкою. Аби замести сліди, вони увімкнули електропраску, поставили її на подушку та відкрили газові конфорки, аби спричинити пожежу. Забравши телевізор, обігрівач, пляшку олії, вони втекли з місця події.

Але пожежі не сталося - неладне в оселі вчасно помітили сусіди.

Державний обвинувач пропонувала суду винести обом злочинцям найвищу міру покарання. Вирок суду ще на набрав законної сили. Прокуратура оскаржить рішення суду.

 

Зараз ви читаєте новину «Харків'янин, який хотів спалити ветерана, отримав довічне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути