пʼятниця, 16 березня 2012 12:08

Хакери показали "липові" паспорти Мавроді, з якими він хотів втекти

Українським хакерам вдалося дістати фотографії "липових" паспортів засновника фінансової піраміди "МММ" Сергія Мавроді. Про це у коментарі розповів лідер Інтернет партії України (ІПУ, -ред.) Дмитро Голубов.

Пан Голубов розповів, що у нього на сайті невідомі хакери виклали фотографії недійсних паспортів Сергія Мавроді. Ці фотографії лідер ІПУ надіслав у правоохоронні органи Росії.

Перед тим як відправити фотознімки правоохоронцям, Голубов показав їх експертам. Ті сказали, що це не фотошоп і не монтаж — вони справжні.

Як відомо зараз Сергій Мавроді перебуває за ґратами за несплачений штраф. Проте лідер Інтернет партії вважає, що якщо правоохоронці проведуть обшук і знайдуть хоча б один з паспортів, то це, безумовно, буде підставою для того, щоб ув'язнити засновника "МММ" на більш довгий термін.

"Мавроді можливо хотів кудись виїхати, щоб перевірити якісь свої рахунки, або він знав що готується його арешт, і таким чином хотів утекти з країни подалі, щоб продовжувати свої справи з "МММ", - припустив Голубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергія Мавроді допоміг посадити український хакер

Крім того, за його словами, завдяки діям хакерів, вдалося дізнатися про деякі списки вкладників фінансової піраміди. На думку лідера ІПУ, якщо широкому загалу стануть відомі ці прізвища, то це може викликати скандал.

Разом з тим стало відомо, що співробітники підрозділу МВС з боротьби з економічними злочинами не мають підстав для притягнення до відповідальності засновника скандально відомої фінансової піраміди "МММ" Сергія Мавроді

"Поліцейські підрозділи, безумовно, стежили за діяльністю цієї організації, але на сьогоднішній день впливати на неї за законом ми не можемо", - повідомив журналістам офіційний представник МВС РФ Андрій Пилипчук.

За його словами, підставою для проведення перевірки діяльності нової фінансової піраміди Мавроді "МММ-2011" може стати повідомлення про злочин.

"Поки на даний момент заяв від громадян або від будь-яких інших організацій не було", - зазначив Пилипчук.

Зараз ви читаєте новину «Хакери показали "липові" паспорти Мавроді, з якими він хотів втекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути