пʼятниця, 22 серпня 2014 12:44

"Гуманітарка" від Путіна їде Україною без Червоного Хреста, але з бойовиками

Вантажівки з російською "гуманітарною допомогою" почали рух в український пункт пропуску "Ізварине" без супроводу Міжнародного комітету Червоного Хреста й без згоди української сторони.

Про це повідомило джерело в українських органах влади агентству "Інтерфакс-Україна".

"Колона почала рух самостійно, без згоди української сторони й без супроводу Червоного Хреста", - повідомив співрозмовник агентства.

Джерело зазначило, що російські вантажівки рухаються в п.п. "Ізварине" (Луганська область), який не контролюється українською стороною.

 

"Російський гуманітарний конвой рушив в Україну, але ми не супроводжуємо його відповідно до нестабільної ситуації", - підтверджує "Червоний Хрест" у Твіттері.

"Наші представники в Луганську повідомляють про сильний нічний обстріл. Ми не отримали достатніх гарантій безпеки від воюючих сторін", - зазначають у МКЧХ.

"Reuters" повідомляє з посиланням на очевидців, що близько 20 вантажівок перетнули кордон України в супроводі невеликої кількості бойовиків. Раніше вони стояли на нейтральній території.

Вранці у п'ятницю кореспондент "Інтерфаксу" з місця події повідомив, що колона з 34 "КамАЗів" із гуманітарною допомогою для сходу України перетнула український кордон – фури зникли за огорожами українського митного пункту "Ізварине".

У Державній прикордонній службі України спершу не підтверджували цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «"Гуманітарка" від Путіна їде Україною без Червоного Хреста, але з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути