четвер, 24 квітня 2014 22:10

ГПУ відкрила справи за фактами викрадення журналістів в Донбасі

ГПУ відкрила справи за фактами викрадення журналістів в Донбасі
Фото: segodnya.ua

Генеральна прокуратура України порушила низку кримінальних справ за фактом викрадення журналістів в Донбасі. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Відкриті дві кримінальні провадження за ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) за фактом викрадення журналістів Ірми Крат і Саймона Островського, а також кримінальне провадження за ч. 1 ст . 115 КК України (умисне вбивство) за фактом викрадення журналіста фонду "Відкритий діалог" Сергія Лефтера. Процесуальне керівництво у цих процесах здійснює Слов'янська міжрайонна прокуратура.

Прокуратура Центрально-Міського району міста Горлівки контролює досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб) за фактом зникнення братів Гапич, які займалися журналістською діяльністю як волонтери ГО "Телекритика".

Костянтинівська міжрайонна прокуратура також розслідує факт підпалу редакції місцевої газети "Провінція".

Нагадаємо, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає від сепаратистів звільнити захоплених в полон журналістів. Сепаратисти в Слов'янську звільнили американського журналіста Саймона Островського, однак продовжують утримувати журналіста Сергія Лефтера.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ відкрила справи за фактами викрадення журналістів в Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути