понеділок, 11 лютого 2013 13:38

Гостинний двір на 90% горів через коротке замикання - директор "Укрреставрації"

Гостинний двір на 90% горів через коротке замикання - директор "Укрреставрації"
Фото: ukr.obozrevatel.com

Директор "Укрреставрації" Дмитро Ярич наразі відкидає версію підпалу приміщення Гостинного двору, яке горіло в ніч проти 9 лютого у Києві. Він вважає, що пожежа сталася у наслідок короткого замикання. Про це директор розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Коли я туди їхав, то схилявся думки, що це підпал. На місці я був у складі групи, що мала доступ до будівлі після пожежі, разом з багатьма представниками, у тому числі і орендаря. Ми відкинули версію підпалу до завершення слідства та результатів експертиз", - розповів він.

Ще не було висновків експертизи, проте Дмитро Ярич майже впевнений, що причинна пожежі у Гостинному дворі - це коротке замикання.

"Чекаємо на експертизу до середи, щоб встановити причину пожежі. Як мені відомо, попередньо розглядається декілька версій пожежі, основна з яких - це коротке замикання. Зі слів представників МНС, на 90 % буде встановлено, що причина пожежі - це коротке замикання. Експертиза з'ясує чи замикання сталося в наслідок пожежі, чи саме замикання спричинило пожежу", - зауважив Дмитро Ярич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостинний двір після пожежі нагадує чорнобильські руїни

Директор "Укрреставрації" додав, що активісти та захисники Гостинного двору незаконно приєдналися до електромережі.

"Було з'ясовано, що активісти незаконно приєдналися до електромережі інституту. Напередодні було вимкнено електропостачання у бібліотеці, до якого вони також незаконно під'єднувались. Жодна з цих установ не захотіла безкоштовно надавати активістам електроенергію. Подовжувачі, які були розкидані по приміщенню активістів також поплавились. Тому є висновки, що саме вони під'єдналися до цієї мережі. Ще не встановлено чи внаслідок цього було замкнення, але вони також були під'єднанні до цих мереж", - розповів він.

За словами Дмитра Ярича, представники "Укрреставрації" звернуться до правоохоронців стосовно з'ясування того, на яких підставах активісти перебувають у Гостинному дворі.

"Ви бачили у якому стані перебуває це приміщення? Жодного дозволу на перебування у цих приміщеннях я не давав. Тому я попереджаю активістів, що знімаю з себе будь-яку відповідальність за наслідки, які можуть статися з їхніми представниками, що перебувають на місці", - зазначив Ярич.

Зараз ви читаєте новину «Гостинний двір на 90% горів через коротке замикання - директор "Укрреставрації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути