Ексклюзиви
субота, 10 грудня 2016 14:34

Голова патрульної служби пояснив, коли поліцейські можуть вибити двері

Голова патрульної служби пояснив, коли поліцейські можуть вибити двері
ФОТО: Тарас Подолян

Те, що сталось з дітьми - наслідок байдужості суспільства, органів опіки, дільничного. Не спрацювали так, як слід. В результаті загинула дитина. Всі маємо зробити висновки з цієї ситуації.

Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловив керівник патрульної служби, заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Говоримо про матір, яка на дев'ять днів лишила без води та їжі двох дітей. Хлопчик, 1 рік 11 місяців, помер.

"Чому не відреагували сусіди, хоча й чули плач? Мабуть, бо звикли, що там діти постійно кричать. Не виправдовую їх, але хотілося б у це вірити. Основна проблема, що за весь час не було жодного звернення до поліції - ні патрульної, ні ювенальної, яка займається захистом прав дітей. Не було жодного виклику соціальних служб. Абсолютна байдужість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяра затиснула бетонна плита

"Родина рік мешкала в тому домі, а дільничний, виявляється, про них і не знав. Якщо знав, то чому не перевіряв? Районні соціальні служби також повинні тримати на контролі всі проблемні родини на своїй дільниці. Звісно, об'єм роботи великий. Але таких сімей, насправді, не настільки багато, щоб це було неможливо зробити, - говорить Фацевич. - В Європі ця система працює. У нас лише починає вибудовуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецназ у Княжичі відправив начальник столичної поліції

Олександр Фацевич пояснив, в яких ситуація поліцейські можуть відчинити двері й зайти у чуже приміщення.

"Є ряд причин, коли правоохоронці можуть зайти до помешкання - коли там чути крики про допомогу, є загроза людському життю. Та для цього треба збирати спеціальну комісію. Щоб не втрачати час, патрульні залазять через балкон, у вікно, вибивають двері. Якщо помилились - то хіба мають нести за це кримінальну відповідальність? Адже діяли, щоб попередити злочин".

У Києві 20-річна Владислава Слюсаренко на дев'ять днів залишила без нагляду двох своїх дітей. Малюків зачинила в кімнаті. Двері підперла кріслом. Із їжі було кілька цукерок, пачка печива і кукурудзяні палички. Коли повернулась, застала мертвого сина й виснажену доньку. Дівчинку, 2 роки 10 місяців, у тяжкому стані забрали до лікарні. Жінка була у свого коханця, від якого місяць тому народила немовля.

Зараз ви читаєте новину «Голова патрульної служби пояснив, коли поліцейські можуть вибити двері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути