середа, 25 листопада 2015 04:18

Генштаб ЗСУ: Росія поки не наважується застосовувати авіацію на Донбасі

Генштаб ЗСУ: Росія поки не наважується застосовувати авіацію на Донбасі
uapress.info

Збройні сили Росії знають, що Україна має серйозну систему протиповітряної оборони, яка здатна дати відсіч, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

За його словами, саме тому Росія не наважується застосовувати авіацію на Донбасі.

"Історія конфлікту на сході нашої країни свідчить про те, що за весь час цього конфлікту Збройні сили Російської Федерації авіацію фактично не використовували, тому що вони розуміють, що українська ППО достатньо серйозна, вона спроможна відбивати повітряні атаки", – зазначив Владислав Селезньов.

Він додав, що зараз Росія у Сирії отримує величезний досвід застосування авіації різних типів, тому Україна зосередиться на покращенні своєї протиповітряної оборони.

"Ми наступного року основні зусилля зосереджуємо саме на модернізації нашої авіації, на модернізації наших зенітно-ракетних комплексів", – розповів Владислав Селезньов.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив, що у випадку порушення військовими літаками українського повітряного простору, ВПС України будуть діяти аналогічно турецьким.

24 листопада поблизу кордону між Сирією і Туреччиною був збитий російський військовий літак. Генштаб Туреччини заявляє, що російський літак збили після того, як він порушив повітряний простір країни і не відреагував на кілька попереджень.

У Росії ж заперечують, що літак перетнув турецький кордон, і кажуть, що він летів над територією Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб ЗСУ: Росія поки не наважується застосовувати авіацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути