неділя, 18 серпня 2013 16:28

FEMEN вимагають від влади цілодобової охорони

FEMEN вимагають від влади цілодобової охорони
Фото: femen.org

Рух FEMEN вимагає від МВС України надати активістам цілодобову охорону. Відповідна заява розміщена 18 серпня на сайті організації. Свою вимогу в FEMEN мотивують тим, що напередодні троє активістів руху зазнали побиття.

У заяві йдеться, що лідер FEMEN Ганна Гуцол, активістка Олександра Шевченко і консультант руху Віктор Святский були побиті близько дев'ятої вечора в суботу в Одесі "співробітниками українських спецслужб". Автори заяви попереджають главу МВС Віталія Захарченка, що без цілодобової охорони активістам "загрожує смертельна небезпека, відповідальність за яку неминуче ляже на силові структури України".

Повідомлення про побиття представників FEMEN не є першим у своєму роді за останній час. Зокрема, Гуцол і Святський, якого називають одним з ідеологів руху, побили в Києві наприкінці липня. У русі зв'язали трапилося з візитом на Україну президента РФ Володимира Путіна і патріарха Кирила і розцінили побиття як відплата за акції FEMEN проти російського уряду і РПЦ.

Шевченко ж разом з ще двома активістками і фоторепортером з Росії Дмитром Костюковим 27 липня була затримана в українській столиці, а наступного дня оштрафована: влада заявила, що "секстремісткі" походжали по місту в неналежному вигляді, а Костюков їх фотографував. При цьому в FEMEN стверджували, що всіх чотирьох учасників акції викрали і побили.

Зараз ви читаєте новину «FEMEN вимагають від влади цілодобової охорони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути