пʼятниця, 11 листопада 2011 08:53

Екологи оштрафують винного в розливі бітуму на карпатському перевалі

Екологи оштрафують винного в розливі бітуму на карпатському перевалі

Фахівці Закарпатської екологічної інспекції разом зі співробітниками УДАІ та УМНС шукають винного в розливі бітуму на гірському перевалі. Після цього йому виставлять рахунок за забруднення навколишнього середовища. За словами екологів, сума може коливатися в межах кількох тисяч гривень.

"Усього за підрахунками  спеціалістів, розлилося 12 тонн емульсії, - каже Оксана Фенцик, спеціаліст обласної екологічної інспекції в Закарпатській області. – Фахівці одразу ж відібрали проби води та ґрунту. У водах річок Абранка та Латориця вмісту небезпечних речовин не виявлено. Ґрунти досліджуються трішки довше".

Аби бітумна емульсія не потрапила в одну з найбільших річок області – Латорицю, - на її притоці Абранці облаштували перехоплюючи споруду.


ФОТОРЕПОРТАЖ: У Києві іномарка упала з мосту прямо на ринок

Наразі співробітники відділу ДАІ визначають винних в дорожньо-транспортній пригоді.

Бітумна емульсія – розчин, який використовується при укладанні дорожнього полотна. За словами Оксани Фенцик, він більш безпечний для навколишнього середовища, аніж сам бітум.

Нагадаємо, автопригода сталася вчора на Абранському перевалі у Воловецькому районі Закарпаття. Вантажівка МАЗ, яка належить одному з вінницьких підприємств, перевозила бітумну емульсію на адресу ужгородського шляхово-будівного управління-58. На гірському перевалі водій вантажівки не справився з керуванням і з'їхав у кювет. Від удару цистерна відкрилася й бітумна емульсія витекла назовні.

Зараз ви читаєте новину «Екологи оштрафують винного в розливі бітуму на карпатському перевалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути