четвер, 30 жовтня 2014 17:59

Двом викрадачам Надії Савченко оголошено про підозру

Двом викрадачам Надії Савченко оголошено про підозру
Фото: hvylya.net

Двом терористам оголошено про підозру у викраденні Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Києва.

У відомстві повідомили, що підозра у захопленні в заручники та викраденні старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко була оголошена двом терористам з ЛНР - Ігорю Плотницькому та Олександру Попову (громадянину Російської Федерації).

"У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний 50-річний Ігор Плотницький на початку травня 2014 року за підтримки екс-лідера терористичної організації "ЛНР" Валерія Болотова створив та очолив незаконне збройне формування "Зоря". Згодом терориста оголосили "міністром оборони ЛНР".

17 червня Плотницький разом зі своїм поплічником-росіянином Поповим та іншими бойовиками здійснив озброєний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар" Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

У Прокуратурі зазначають, що терористи у ході протистояння захопили льотчицю, вивезли до Луганська та тримали у будівлі обласного військового комісаріату.

"Декілька днів терористи допитували полонену. Втім, як вже відомо з відео, викладеного в мережі YouTube, всі їх спроби виявилися марними. Надія продемонструвала дивовижну мужність та незламність.

Пізно ввечері 23 червня, з озброєним супроводженням, у вантажному автомобілі "Газель" Надію Савченко було вивезено з України", - повідомляє Прокуратура.

Ігоря Плотницького та Олександра Попова обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Двом викрадачам Надії Савченко оголошено про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути