вівторок, 02 липня 2013 09:52

Донеччанин убив товариша на очах у власного сина, а потім змусив дитину допомогти сховати тіло

Донеччанин убив товариша на очах у власного сина, а потім змусив дитину допомогти сховати тіло
Фото: odessa.comments.ua

В Донецькій області, захищаючи своє життя, 36-річний житель селища Ярова убив товариша по чарці на очах у власного неповнолітнього сина. Незважаючи на вжиті заходи, приховати злодіяння не вдалося. За кілька днів міліціонери розкрили злочин і затримали підозрюваного.

До чергової частини Краснолиманського міського відділу міліції надійшов дзвінок від мешканки Краматорська, яка повідомила, що її чоловік, який виїхав на заробітки в селище Ярова Краснолиманського району, вже два дні не виходить на зв'язок. Дружина дуже хвилювалася з приводу зникнення годувальника і попросила правоохоронців вжити заходів до розшуку чоловіка.

Міліціонери, що приступили до розшуку, встановили коло знайомих зниклого і з'ясували, хто бачив його востаннє. Виявилося, що 49-річний чоловік працював у селищі на будівництвах, вільний час коротав за чаркою зі своїми новими знайомими та колегами. Саме так він провів і останній день свого життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одесит убив, розчленував і спалив коханку у сміттєвому контейнері посеред двору

Після трудового дня чоловіки вирішили розслабитися у вузькому колі з алкоголем.

Мешканець Краматорська, який часто втрачав над собою контроль у нетверезому стані і ставав агресивним, затіяв сварку з колегою-будівельником. Товариші по чарці намагалися вгамувати агресивного чоловіка, але той ніяк не хотів заспокоюватися і постійно чіплявся до знайомого. Зрештою сварка переросла в бійку, а ініціатор швидко опинився на землі. Всі вважали, що конфлікт вичерпаний, і компанія розійшлася. Після цього побитий чоловік зник.
Оперативники запідозрили, що 36-річний місцевий житель, з яким бився краматорчанин, якимось чином "доклав руку" до його зникнення. Його опитали, але чоловік стояв на своєму: казав, що побилися і розійшлися, більше його не бачив. Те ж саме підтверджували й свідки.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці виявили кров на підлозі в будинку підозрюваного і на його черевиках. Але той відповідав, що кров на взуття потрапила під час бійки, а з неї вже й на підлогу. Прямих доказів його провини у працівників міліції не було.

Невідомо, скільки б ще довелося розшуківцям розплутувати цю справу, але під час візитів до будинку підозрюваного міліціонери звернули увагу на поведінку його неповнолітнього сина. Хлопчик був явно чимось наляканий і пригнічений. Правоохоронці вирішили поговорити з дитиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївського гвалтівника і садиста з 7-го класу боїться весь район

З'ясувалося, що того дня пізно ввечері до них додому прийшов уже сильно п'яний знайомий батька. Вагітна мама в цей час перебувала в лікарні, тому господар запросив незваного гостя в будинок. Недавні спаринг-противники сіли за стіл і продовжили пиятику. Краматорчанину все ніяк не давало спокою його фіаско в раунді кулачного бою. Він знову влаштував скандал, взяв у сусідній кімнаті шило і кинувся з ним на господаря. Той не розгубився, вибив гострий інструмент з руки нападника і відкинув убік. Остаточно розлючений невдачею краматорчанин схопив зі столу ніж і знов кинувся в бій. Противники впали на підлогу, і в результаті боротьби холодна зброя опинилася в шиї у нападника. Все відбувалося на очах у 13-річного сина господаря будинку.

Чоловік вирішив приховати скоєний злочин, тому покликав підлітка і попросив допомогти заховати труп. Тіло завантажили на мотоблок, прикрили сіном і вивезли на річку. Там будівельник спробував утопити убитого, але труп постійно спливав. Тоді зловмисник згадав, як бачив схожу сцену в якомусь бойовику. Він зробив кілька надрізів живота, щоб у черевну порожнину потрапила вода, і труп потонув. Після цього разом із сином повернувся додому і постарався знищити сліди злочину.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, повідомив ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанин убив товариша на очах у власного сина, а потім змусив дитину допомогти сховати тіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути