пʼятниця, 31 серпня 2012 15:04

До столичного банку увірвалися СБУшники: без документів і посвідчень
5

Працівники СБУ вилучили сервери та документи
Фото: Фото надані Олегом Веремієнком

Вчора одночасно в трьох відділеннях столичного "RD Банку" працівники СБУ вилучили сервери та документи. Про це повідомив один з адвокатів установи Олег Веремієнко. За словами юриста, блокування роботи банку - це політичне переслідування одного з його співвласників.

"Руслан Демчак балотується від опозиції по Вінницькому виборчому округу №18. А політичним конкурентом по округу є Григорій Калетнік. Він батько Калєтніка, який керує всіма митницями по Україні. Мені стало відомо, що Калєтнік запропонував Демчаку знятись з виборів. Той відмовився. Відразу без жодних санкцій та документів з'явились працівники СБУ", - пояснює адвокат.

За словами Веремієнка, представники силового відомства приїхали до трьох відділень о 12.30. Не показали працівникам фінустанови посвідчень та документів на обшук. Допитували працівників упродовж восьми годин. Адвокатів не допускали.

"Пізніше, коли вони пішли, ми з'ясували, що у відділенні на вул. Введенській ці чоловіки показали тільки ксерокопію постанови Солом'янського суду. Там написано, що суд дозволив провести тільки в одному місці виїмку документів з однієї скриньки. Але ніяк не виймати головні сервери банку. Але адвокати цих документів не бачили, тільки працівники, які вісім годин були заручниками у цих бандитів. Постанови суду не залишили", - каже він.

Юрист додає, що вчора в невідомому напрямку зникла клієнтка - Шевченко Валерія Вікторівна, працює у фірмі ТОВ "Меридіан Фінанс".

"Її викрали посеред біла дня. Вона зайшла в банк, а четверо бритоголових посадили її в машину та вивезли. Адвокати та родичі досі не можуть зв'язатись із жінкою. Вона після важкої операції, має двох дітей. Ніхто не знає, що зараз із нею", - уточнює захисник.

Також затримали керівників відділень банків. Це Завгородня Ірина Олександрівна та Зеленюк Олександр Броніславович.

Веремієнко каже, щоз документів бачили тільки копію протоколу обшуку. Його проводив старший слідчий юстиції Сегеда П.С. та слідче управління СБУ по Київській області.

"Написано, що на підставі постанови про проведення обшуку від 20 серпня цього року. А ким винесено, судом чи слідчим, не зазначено, - каже Веремієнко. - Я пізніше пояснив співробітникам їх права. Як поводитись при обшуку і що робити, аби не підкинули наркотики, бомбу чи щось інше. Якщо люди прийшли без санкції суду, то можна просто двері не відкривати - це перший захист. Якщо відмовляються показати документи суду з мокрими печатками, то це просто звичайний бандитський наліт. Якщо ж показують постанову суду, то пустити їх ви не маєте права. Вони можуть зламати двері".

Зараз банк працює, але ускладнене проведення всіх фінансових операцій.

Зараз ви читаєте новину «До столичного банку увірвалися СБУшники: без документів і посвідчень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути