понеділок, 14 травня 2012 14:35

У квартирі одеського еколога СБУшники шукали екстремістську літературу

У квартирі одеського еколога СБУшники шукали екстремістську літературу

У суботу, 12 травня близько 7:00, п'ятеро співробітників міліції та СБУ обшукали квартиру одеського еколога Артема Максимова. Причиною стала постанова суду за кримінальною справою "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії". Активіста звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

"Я так і не розумію, чому саме нас обшукали. І про кримінальну справу дізнався тільки від них. За постановою, виходить, ніби я зберігаю ісламську літературу, спрямовану на розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі. Але ж нічого такого у мене не було. Результати обшуку це підтвердили. Але міліціонери все одно для протоколу вилучили дві книги, що відносяться до східної філософії, реферат про Карла Маркса, та декілька запрошень на кришнаїтське свято", — розповів Артем Максимов.

Також у сім'ї вилучили шість комп'ютерів та всі електронні носії інформації.

"В квартирі усе перевернули, пересуватись дозволяти по ній тільки в супроводі міліціонерів. Добре що вдома була вся сім'я. Ми троє уважно слідкували за обшуком, щоб нічого не підкинули. Я подзвонив другу адвокату, він також примчався", - розповідає еколог.

"Це напевно помилка, або в Одесі почали "пресувати" активістів. Якщо, друге, то тепер до будь кого з "неугодних" українців під цим приводом будуть приходити міліціонери", — додав він.

Артем Максимов є учасником екологічного руху в Одесі, виступає організатором одеського екологічного фестивалю "ЕкоЧашка", та власником творчого об'єднання "Майстерня еко-ідей "4".

 

Зараз ви читаєте новину «У квартирі одеського еколога СБУшники шукали екстремістську літературу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути