середа, 20 червня 2018 14:02

"Для порятунку не вистачило кількох годин" - медиків звинувачують у смерті дитини

"Для порятунку не вистачило кількох годин" - медиків звинувачують у смерті дитини
Артем Качура за кілька днів помер від бактеріального менінгіту. Фото - gazeta1.com

У реанімаційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні помер Артем Качура, 3,8 роки. Дитині 4 рази викликали "швидку", проте медики запевняли, що в нього звичайний вірус.

Коли дитину все ж забрали до лікарні, була пізно – помер від бактеріального менінгіту, розповіла мати дитини Надія Качура, передає gazeta1.com.

"У п'ятницю, 1 червня, я забрала сина з садка. Після цього ми ще погуляли на вулиці. Близько 19:00 у Артема піднялася температура. Подумала, що звичайний вірус підхопив. Тому лікувала нежить і збивала температуру Вночі збити не вдавалося, викликала "швидку". Лікарі оглянули дитину, збили температуру звичайними препаратами. Здається, анальгіном. Температура впала. Медики сказали мені, що це звичайний вірус, мовляв, підхопив у садку", - розповіла Надія Качура.

За її словами, протягом 3 днів викликала "швидку", бо малюкові ставало все гірше, у нього піднімалася температура, а потім він почав блювати. Лікарі приїздили на виклик чотири рази, і тільки в останній раз відвезли Артема в лікарню. Весь цей час вони ставили йому різні діагнози - то вірус, то ангіна. У лікарні ангіна не підтвердилася, і Артема відправили в інфекційне відділення, де замість того, щоб швидко взяти аналізи, давали ліки від блювоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві померла породілля

Коли дитина почала втрачати зір та непритомніла, жінка підняла шум, дитину у вкрай важкому стані забрали до реанімації. Для порятунку не вистачило якихось кількох годин.
Рідні звинувачують у смерті дитини медиків "швидкої" та інфекційного відділення. Експерт, який проводив розтин, сказав родичам, що у ситуації винні всі.

Мама Артема написала заяву в поліцію, там зараз проводять перевірку.

Експертна комісія Міністерства охорони здоров'я визнала, що лікарі Жидачівської районної лікарні на Львівщині занапастили життя 12-річного хлопця. У смерті Романа Кулака винуватять одразу 8 медпрацівників.

Зараз ви читаєте новину «"Для порятунку не вистачило кількох годин" - медиків звинувачують у смерті дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути