четвер, 02 липня 2015 20:11

Бойовики повертають українській армії Широкине - Міноборони

Бойовики повертають українській армії Широкине - Міноборони
Фото: fakty.ictv.ua

Всі бойовики незаконних збройних формувань пішли з села Широкине, що у Донецькій області. Зараз вони зайняли позиції на схід від цього населеного пункту. У Широкино встановилася повна тиша.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України з посиланням на дані спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

За інформацією російської сторони СЦКК, станом на 08.00 у Широкиному не залишилося жодного підрозділу ОРДО.

"Нарешті самопроголошене керівництво зрозуміло необхідність виконання Мінських угод. Але дуже прикро, що для цього розуміння їм знадобилося стільки часу. З того моменту, коли були підписані Мінські домовленості, які визначали, що територія Широкиного підконтрольна українській владі, пройшло вже десять місяців. Скільки ж українців загинуло за цей час навколо цього населеного пункту!", - цитує відомство слова очільника української сторони СЦКК генерал-майора Андрія Тарана.

"Цинізм ситуації полягає у тому, що напередодні чергових переговорів у Мінську бойовики демонстративно вирішили повернути українцям знищене і безлюдне Широкине, позиціонуючи це рішення як дотримання Мінських угод", - заявив він.

У відомстві зазначають, що сьогодні спостерігачами Спільного центру протягом світлого часу доби обстрілів цього населеного пункту не зафіксовано.

"Підтверджується і вихід бойовиків з Широкиного, який тривав з ночі до ранку 2 липня. Наразі незаконні збройні формування ОРДО зайняли підготовлені позиції на схід від Широкіного: в районі населених пунктів Саханка та Безіменне. Зараз в Широкиному — повна тиша. Очікується, що найближчим часом СММ ОБСЄ та Спільний центр встановлять в цьому містечку постійний спостережний пост", - повідомили в Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики повертають українській армії Широкине - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути