понеділок, 24 грудня 2012 12:04

Більше 100 сирійців загинули в результаті авіаудару по пекарні
12

Фото: Фото: Reuters

Більш як 100 людей загинули або ж отримали поранення у результаті авіаційного нальоту на пекарню в сирійському місті Халф, що у центральній провінції Хама, повідомляє "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини", який базується у Лондоні.

У повідомленні наголошується, що, можливо, кількість загиблих і поранених досягає 200 людей, однак поки що неможливо визначити число постраждалих.

Місто нещодавно взяли під контроль збройні сили опозиції.

Крім того, ударам піддалися провінція Алеппо і передмістя Дамаска.

У неділю, 23 грудня, до Сирії прибув спецпредставник ООН і ЛАД Лахдар Брахімі. Очікується, що найближчим часом він зустрінеться з представниками сирійської влади й опозиції. За даними ЗМІ, Брахімі прийме президент Сирії Башар Асада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирієць застрелив дружину з Росії, яка добре відгукнулася про Асада

Кількома днями раніше сирійські ВПС розгромили табір біженців, загинули десятки людей.

Близько двох років у Сирії не вщухає громадянська війна. Збройне протистояння влади й опозиції почалося в Сирії в середині березня 2011. Опозиція домагається відставки президента Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах над мирним населенням.

Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів.

Раніше повідомлялося, що Вашингтон і Москва досягли угоди щодо відходу Башара Асада від влади в обмін на гарантії безпеки йому самому і ще майже півтора сотням представників його найближчого оточення.

Зараз ви читаєте новину «Більше 100 сирійців загинули в результаті авіаудару по пекарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути