середа, 30 липня 2014 14:20

Бійці 79-ої бригади відрізані від своїх і просять допомоги: немає їжі, ліків, боєприпасів

Бійці 79-ої бригади відрізані від своїх і просять допомоги: немає їжі, ліків, боєприпасів
Фото: without-variant.livejournal.com

Негайної допомоги потребують бійці 79-ої бригади. У них закінчилася їжа та вода, закінчуються боєприпаси. Щоб якось врятуватися від шквального вогню з боку Росії, хлопці просто "зариваються" в землю. Бійці вважають, що їх кинули помирати.

Про це пише журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці у Фейсбук.

"Знову українська "Дев'ята рота". Хлопці з багатостраждальної 79-ї бригади, яка вчора в районі стратегічної Саур-Могили знищила техніку і більше 20 бойовиків, які прорвалися з Росії, сьогодні просять про допомогу. Українська армія стрімко наступає на Донецьк і Луганськ, забуваючи про тих, хто залишається на кордоні. Десантники знову відрізані від коридору для евакуації поранених і доставки продовольства. Один з командирів щойно повідомив мені, що роздав бійцям по останньій банці кільки. Води і медикаментів практично не залишилося.

Найголовніше - немає важкої техніки і закінчуються боєприпаси. Немає чим стріляти. Через них намагалися прорватися з Росії вісім танків і шість фур. Вантажівки бійці спалили, а по танках стріляти не було чим. І тепер, схоже, у бойовиків на вісім одиниць "броні" стало більше.

Їх обстрілюють з усіх сторінв. Відповідати в бік Росії не можуть і просто зариваються в землю. Дуже просять допомогти, хоча б водою і продуктами. Найближчий населений пункт, де є наші, це Дмитрівка. Хлопці кажуть, відчуття - що їх просто залишили вмирати", - пише журналіст.

 

Зараз ви читаєте новину «Бійці 79-ої бригади відрізані від своїх і просять допомоги: немає їжі, ліків, боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути