Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2012 22:52

АМКУ оштрафував "Фармак" на 7,6 млн грн за неправдиву рекламу ліків

АМКУ оштрафував "Фармак" на 7,6 млн грн за неправдиву рекламу ліків
Товариство поширило неправдиві відомості під час рекламування препарату "Амізон" на телебаченні. Фото: apteka.ua

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувала на 7,6 млн грн ПАТ "Фармак" (м. Київ) за розповсюдження оманливої реклами лікарського засобу "Амізон".

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Як встановив комітет, товариство поширило неправдиві відомості під час рекламування зазначеного препарату на телебаченні.

"Рекламний ролик містив наступне твердження: "9 з 10 українців обирають саме "Амізон". Як наслідок, у громадян могло скластися враження, що 90% - це відсоток від усієї кількості українців, що є споживачами "Амізон". Насправді, як показало маркетингове дослідження, на яке і посилається ПАТ "Фармак" у цьому рекламному ролику, 90 % - це лише та кількість людей, що хворіли на грип, застуду та кашель, і при цьому використовували лікарський засіб "Амізон". Натомість відсоток усіх споживачів, які приймали препарат "Амізон", за інформацією того ж дослідження становив лише 6,2%", - йдеться в повідомленні АМКУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольний комітет рекомендував знизити ціни на хліб

Розслідуванням встановлено, що під час проведення рекламної кампанії лікарського засобу "Амізон" значно зросли обсяги його реалізації. Так, у листопаді 2011 р. обсяги реалізації препарату збільшилися порівняно з листопадом 2010 р. в 3,46 разів - із 194,8 тис. шт. до 675,6 тис. шт.

"Отже, поширення на телеканалах України рекламного ролика могло сприяти вибору споживачами саме цього препарату, та в результаті вплинути на обсяг реалізації лікарського засобу "Амізон", - йдеться в повідомленні АМКУ.

Порушення припинено.

Зараз ви читаєте новину «АМКУ оштрафував "Фармак" на 7,6 млн грн за неправдиву рекламу ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути