четвер, 01 листопада 2012 09:39

АМК оштрафував Фірташа на 120 мільйонів за дорогий газ

АМК оштрафував Фірташа на 120 мільйонів за дорогий газ
60% акцій "Одесагазу" належить компаніям, близьким до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа. Фото: timer.od.ua

Антимонопольний комітет (АМК) оштрафував ПАТ "Одесагаз" на 120 млн грн за зловживання монопольним становищем.

Як повідомила прес-служба відомства, товариство реалізовувало скраплений газ у балонах для побутових потреб населення за економічно необґрунтованою ціною.

"Зокрема, ПАТ "Одесагаз" затвердило ціну за 1 балон скрапленого газу для всіх категорій населення, крім пільгових, у розмірі 309,54 грн, що є суттєво вищою, ніж ціни на цей же товар в інших областях України", - зазначено в повідомленні АМК.

Комітет встановив, що 76,4 % від загальної вартості скрапленого газу - закупівельна ціна.

Разом з цим, як показало розслідування, "Одесагаз", маючи можливість закуповувати скраплений газ на аукціонах за низькими цінами, купувало його у комерційних структур за значно вищими цінами.

"Так, середні ціни на скраплений газ у комерційних структур перевищували ціни спеціалізованих аукціонів на цей товар приблизно у 5 разів", - зауважили в АМК.

Внаслідок зазначених дій товариства вартість балону скрапленого газу для населення в Одеській області зросла майже на 200 грн, підкреслило відомство.

"Така цінова політика ПАТ "Одесагаз" була б неможлива за умов існування значної конкуренції на ринку. Комітет зобов'язав ПАТ "Одесагаз" привести ціни на скраплений газ для побутових потреб населення до економічно обґрунтованого рівня у місячний термін", - підсумувало відомство.

За даними ЗМІ, 60% акцій "Одесагазу" належить компаніям Samenco Ltd. і Zemare Ltd., близьким до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «АМК оштрафував Фірташа на 120 мільйонів за дорогий газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути