четвер, 06 лютого 2014 15:30

Адвоката, що захищає побитого "беркутівцями" львівського фотографа, звільнили з роботи

Адвоката, що захищає побитого "беркутівцями" львівського фотографа, звільнили з роботи
Фото: pohlyad.com

За політичні переконання у столиці жінку-адвоката звільнили з роботи. "Я дала в інтернеті оголошення, що безкоштовно допомагатиму жертвам репресій з боку влади. Наразі захищаю кілька підсудних і по Майдану, і по вулиці Грушевського, і по Автомайдану", - розповіла "Cazeta.ua" київський адвокат Олена Сказко.

"Я не можу назвати місце роботи, бо в начальника свої політичні переконання і я їх теж поважаю", каже вона.

По свої справах, які жінка представляє в суді, стверджує, що всі докази проти підсудних шиті білими нитками. І чоловіків судять лише тому, що такий наказ надійшов із Банкової.

"Я слабо уявляю, як на автобус із "беркутівцями" нападають два хулігани. Вказано, що вони в шоломах із палицями, а на запитання, чому ж у них розбиті голови? – відповіді нема. Чому спершу затриманими із Грушевского займався суд Оболонського району Києва, а тепер Київської області – невідомо. Підсудність у нашій країні визначається кримінально-процесуальним кодексом. А в Україні – це художня література з інтерпретаціями, художнім вимислом, що людина має право на захист, що при затриманні мають повідомляти родичів і т.д.", - із сумною посмішкою розповіла Сказко.

Жінка захищає львівського фотографа Мар'яна Гавриліва, якого затримали і побили 22 січня "беркутівці" за те, що він фотографував сутички на вулиці Грушевського. Його звинувачують у масових заворушеннях і поки дали 2 місяці арешту. Наразі він і ще зо 30 людей, перебувають під охороною в лікарні "швидкої допомоги".

5 лютого в апеляційному суді Києва суд над Гаврилівим не відбувся, бо судді заявили, що, мовляв, не знають місця перебування підсудного. Слухання перенесли на 14 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Адвоката, що захищає побитого "беркутівцями" львівського фотографа, звільнили з роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути