Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2013 16:36

78-річного пенсіонера судять за виготовлення наркотиків

78-річного пенсіонера судять за виготовлення наркотиків
Фото: primorye24.ru

78-річного Анатолія Лихового з села Стрітівка Кагарлицького району Київської області звинувачують у виготовленні наркотичних засобів. В кінці його городу міліціонери знайшли кілька кущів конопель. Чоловікові загрожує 3 роки в'язниці, справу розглядає Обухівський районний суд Київщини.

- Третій рік мучать мене, вже 4 судді помінялись, - каже Анатолій Петрович. - Всі або відмовляються судити, або не можуть, бо не ходять ні свідки, ні прокурор. Кажуть: признайся і отримаєш умовно. В чому маю признаватись?

Анатолій Лихошвай живе у Стрітівці з 1989 року. До пенсії викладав кобзарську справу і кобзарське мовлення у Республіканській школі кобзарського мистецтва, що діє при сільській школі. Живе у двоквартирному будинку на вул. Шевченка, 26. З іншого боку мешкає учитель історії. Обробляє 9 соток городу.

- 26 серпня 2011 року прийшли до мене п'ятеро міліціонерів. Кажуть, наркотики шукаємо. Нічого ніде не найшли, пішли на город. За стежкою в кінці городу бур'яни росли, вони вирвали там кілька кущів. Забрали, порушили справу. То навіть не коноплі, а двометровий бур'ян. Колись мій батько рвав коноплі, рептухи для сіна плів, то я знаю.

Районний суд зобов'язав пенсіонера заплатити 3400 грн. штрафу. Він оскаржив вирок. Апеляційний направив справу на дорозслідування.

- Через ці суди всі гроші на адвоката віддаю. Жінка каже, що я дуже впертий, не хочу зробити, що вони кажуть. Виїхала до дітей.

Зараз ви читаєте новину «78-річного пенсіонера судять за виготовлення наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути