пʼятниця, 01 червня 2012 10:30

30 спортсменів атакували Гостинний двір

30 спортсменів атакували Гостинний двір
Напад був записаний на відеокамери й диктофони. Фото: korrespondent.net

Увечері близько 30 спортсменів напали на захисників Гостинного двору в Києві. Про це у своєму Facebook написала активістка Марія Лебедєва, пише Українська правда.

"Уночі на Республіку Гостинний Двір був наліт бандитів. Близько 30 осіб. Нас було близько 10 з тими, хто зміг приїхати за повідомленнями в мережі, уже після вторгнення", - написала вона.

"Спортсмени налетіли, коли майже всі розійшлися, близько 1:00 ночі. Вигнали народ з погрозами розправи, матами, не дали забрати техніку, генератор, мотоцикл і все інше, звичайно. Тиснули базаром. Заварили двері зсередини, підкотили й заблокували тією старою машиною, що там була. Усе відбулося за лічені секунди, я так розумію", - додала вона.

За словами Лебедєвої, весь цей час поруч із Гостинним Двором стояв "бобик" з міліціонерами, які ні в що не втручалися.

"На питання, що ж збирається робити міліція, відповіли: "Начальство сказало чекати до ранку", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни захопили Гостинний двір і закликають приходити інших

В той же час, інший активіст Ігор Луценко у своєму блозі написав, що декого із "спортсменів" все таки затримали.

"Залишені без керівництва, пару десятків чи то борців, чи боксерів втекли – і недарма, бо декількох з них, за нашої інфою, таки затримали", - додав він.

Напад був записаний на відеокамери й диктофони.

За словами Лебедєвої, після нападу вона пішла писати заяву в міліцію на вулицю Хорєву, де зустріла директора Укрреставрації Дмитра Ярича. До цього його бачили поряд із Гостинним двором під час його захоплення.

"Ворота відкрили. Гостинний Двір відбили", - підсумувала Лебедєва.

26 травня Київрада ухвалила рішення про реконструкцію будівлі Гостинного двору. У КМДА наголосили, що після реконструкції зовнішній вигляд та висотність будівлі залишаться без змін.

Однак біля Гостинного двору відбулася акція протесту на захист будівлі. За словами протестувальників, історичну будівлю хочуть перетворити на торговельно-офісний центр. Учасники акції також звернулися до депутатів Київради з вимогою повернути Гостинному двору статус пам'ятки архітектури і передати споруду культурно-освітнім інституціям.

Гостинний двір є одним із історичних місць у Києві. Його звели на початку XIX століття. Кабінет Міністрів України виключив Гостинний двір зі списку пам'яток архітектури 15 серпня 2011 року. Досі комплекс Гостинного двору перебуває у межах заповідника "Стародавній Київ".

Зараз ви читаєте новину «30 спортсменів атакували Гостинний двір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути