четвер, 10 жовтня 2013 10:36

В Україні можуть з'явитися "вакцини-вбивці" дітей

В Україні можуть з'явитися "вакцини-вбивці" дітей
Фото: google.com.ua

В Україні от-от дозволять вакцини, які українські батьки нарекли "убивцями дітей". Урядовці вирішили зекономити, йшлося у сюжеті "Вікон" на СТБ.

У 2008 році індійська вакцина убила краматорського школяра. Винних не знайшли. Утім, хлопець не єдиний, кого вбив цей препарат. За неофіційними даними, таких 40 малят. Держава припинила закупівлю індійських та інших сумнівних вакцин, і це батьків заспокоїло. Тепер імунологи радіють, бо щеплюватися почало значно більше дітей.

Наразі використовують вакцини для планового щеплення європейського виробництва, проте уже зовсім скоро у всіх районних поліклініках столиці холодильники можуть наповнитися індійськими та російськими вакцинами. Це поки плани МОЗ, бо так для країни буде дешевше приблизно у 8 разів.

Однак, дешевизна - не головне. МОЗ хоче скасувати сертифікацію препаратів для цих країн-постачальниць. Це означає, що до поліклінік завозитимуть, що завгодно. На сайті МОЗ вже з'явився проект відповідної постанови.

Жоден імунолог не може підтвердити на камеру, що ці вакцини будуть гірші, однак на сполох б'ють народні депутати. Вони направили звернення до Прем'єр-міністра Миколи Азарова про скасування проекту постанови і виступають за відставку Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової. Сама міністр нині із журналістами не спілкується. А на сайті МОЗу є повідомлення: "Тимчасове скасування сертифікації для імунобіологічних препаратів підвищить забезпеченість вакцинами".

Імунологи ж побоюються, що ця ситуація знову вплине на зниження вакцинації серед населення.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть з'явитися "вакцини-вбивці" дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути