неділя, 06 жовтня 2013 15:38

Цього року в Україні циркулюватимуть три штами збудників грипу

Цього року в Україні циркулюватимуть три штами збудників грипу
У МОЗі кажуть, що готові навіть до пандемії. Фото: svit24.net

Протягом епідемічного сезону 2013-2014 рр.. в Україні можлива циркуляція трьох штамів збудників грипу. Про це йшлося під час засідання розширеної колегії Міністерства охорони здоров'я, де були розглянуті питання реформування Державної санітарно-епідеміологічної служби України та стан готовності до сезону можливого підвищення захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання.

"Протягом епідемічного сезону 2013-2014 рр.. в Україні можлива циркуляція трьох штамів збудників грипу. Це A/California/7/2009 (H1N1 ) - pdm09, A/H3N2/Victoria/361/2011b, B/Massachusetts/2/2012", - зазначив перший заступник голови Держсанепідслужби Олександр Кравчук, якого цитує прес-служба Кабміну.

У свою чергу директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України Микола Хобзей розповів, що у разі пандемії більше 9 тис. лікарів готові надати медичну допомогу, а в лікарнях підготовлено більше 22 тис. ліжок для пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масовий обман: українцям продають ліки-"пустишки" від грипу

Начальник управління громадського здоров'я МОЗ України Алла Григоренко зазначила, що для протидії виникненню пандемії грипу вже розроблений чіткий алгоритм дій як на місцевих, так і на державному рівнях.

Генеральний директор Державного підприємства "Державний експертний центр МОЗ України" Олена Нагорна розповіла, що в Україні зареєстровано 12 типів різних вакцин для протидії грипу та ГРВІ.

Голова Держлікслужби Олексій Соловйов запевнив, що на складах вітчизняних виробників на даний момент знаходиться 6,5 млн. упаковок лікарських засобів проти ГРВІ, а до кінця року їх кількість збільшиться ще на 20 млн.

Зараз ви читаєте новину «Цього року в Україні циркулюватимуть три штами збудників грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути