понеділок, 13 квітня 2020 17:00
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Журналіст

"Команда Шевченка" вже стала легендою

Аби футбольна команда увійшла в історію, потрібно небагато – виграти трофей. Виконати таку нескладну вимогу вдається далеко не всім. Але це не заважає вболівальникам інших команд складати легенди. Особливо, якщо твоя нічого не виграла. Навіть навпаки – легенда про команду, яка не здобула трофея через обставини, що від неї не залежали, завжди здаватиметься переконливішою.

Національна збірна України зразка 2019-го цілком заслужила стати на довгі роки предметом загального захоплення та гордості. Чому ні? Ми обіграли у відборі Португалію, чинного чемпіона Європи. І якби не клятий вірус, точно перемогли б на Євро-2020. Тепер, коли турнір скасовано, про це можна говорити на весь голос, нічим не ризикуючи.

Раджу молодшим колегам починати яскраво розписувати космічного рівня гру кожного з українських футболістів – від Марлоса до Мораеса. Щодо тренера Шевченка, то з охочих вознести його до небес і так черга стоїть з інтервалом у 2 метри, як тепер прийнято. Вони ще безліч разів напишуть і розкажуть, талановито й не дуже, про всю незбагненну велич тренерського генія керівника національної збірної.

Недоброзичливці можуть зауважити, що українська команда поки що лише потрапила до числа 24 учасників європейського фіналу, не перевершивши навіть свого ж результату 2016 року. То що з них узяти – ще порадили би призначити Шевченку перед Євро помічника, яким був він сам на провальному для нас Євро-2016.

І нехай пліткують! Ми ж іще весь рік із повним правом вважатимемо нашу збірну чемпіоном Європи, Марлоса та Коноплянку – сильнішими за Кріштіану Роналду й Ібрагімовича, а Шевченка – геніальнішим за Лобановського. Бо ж не можна жити лише старими легендами. Потрібні нові – цілком заслужені та справедливі

Зараз ви читаєте новину «"Команда Шевченка" вже стала легендою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути